A zab ital alapja a bio zab, amely az egyik legnagyobb fehérje tartalmú gabonaféle. Ezen kívül igen gazdag telítetlen zsírsavakban és ásványi sókban. Az elkészült ital krémes, zabkására emlékeztető ízvilágú. Használhatjuk sütemények, pudingok, desszertek elkészítéséhez, de önmagában fogyasztva is finom.
percElőkészítési idő 10 perc perc
percFőzési idő 35 perc perc
Összesen 45 perc perc
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 liter
Hozzávalók
- 50 g zab bio
- 36 g kókuszreszelék
- 15 ml Olajessimo
- 10 g kollagén peptid emeli az ital fehérje tartalmát
- 20 g eritrit
- 1 g himalája só
- 1 cm vanília rúd lehet több is
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
- Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
- Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk"
- A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. A zab italt hőálló üvegbe töltjük.
További információk
Te is szeretnél ilyen finom tejpótlót főzni? Kattints IDE!

