Natúr zab ital
A zab ital alapja a bio zab, amely az egyik legnagyobb fehérje tartalmú gabonaféle. Ezen kívül igen gazdag telítetlen zsírsavakban és ásványi sókban. Az elkészült ital krémes, zabkására emlékeztető ízvilágú. Használhatjuk sütemények, pudingok, desszertek elkészítéséhez, de önmagában fogyasztva is finom.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 50 g zab bio
- 36 g kókuszreszelék
- 15 ml Olajessimo
- 10 g kollagén peptid emeli az ital fehérje tartalmát
- 20 g eritrit
- 1 g himalája só
- 1 cm vanília rúd lehet több is
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk"
-
A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. A zab italt hőálló üvegbe töltjük.
Jegyzetek
Te is szeretnél ilyen finom tejpótlót főzni? Kattints IDE!