Natúr köles ital
A köles egy gluténmentes álgabona, melyet nem csak köretként, hanem tejhelyettesítő ital formájában is fogyaszthatunk. A kész ital enyhén sárga színű és a köles felfújt ízvilágát hozza. Önmagában is finom tejhelyettesítő, de tökéletes desszertekhez is.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 50 g köles
- 36 g kókuszreszelék
- 15 ml Olajessimo
- 10 g kollagén peptid emeli az ital fehérje tartalmát
- 20 g eritrit
- 1 g himalája só
- 1 cm vanília rúd ízlés szerint lehet több is
- víz maximum jelzésig
Így készítsd!
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk"
-
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. A köles italt hőálló üvegbe töltjük.
Jegyzetek
Te is szeretnél ilyen finom tejpótlót főzni? Kattints IDE!