Csokis „mogyoró ital” és fahéjjas almás muffin

"Mogyorótej" és fahéjas almás muffin

Ízletes desszert ital egy hozzáillő süteménnyel. Tökéletes vendégváró fogás.
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

Csokis "mogyorótej"

  • 50 g törökmogyoró
  • 20 g rizs
  • 10 g kókuszreszelék
  • 1 l víz
  • 5 g fahéj
  • 15 g kókuszvirág cukor
  • 40 g étcsokoládé pasztilla vagy tejmentes étcsokoládé

Fahéjas -almás muffin

  • 600 g alma lereszelve
  • 5 db tojás
  • 1 csipetnyi
  • 1 g szódabikarbóna
  • 100 g rizsliszt
  • 50 g útifűmaghéj
  • 65 g szűrlemény
  • 50 g aszalt szilva
  • 50 g datolya
  • 50 g pirított dió
  • 100 ml "fahéjas mogyorótej"
  • 100 ml napraforgóolaj hidegen sajtolt
  • 70 g kókuszvirág cukor
  • 60 g xilit vagy eritrit

Így készítsd!

"Csokis mogyorótej"

  1. A csoki kivételével a hozzávalókat beletesszük a Vegital növényi italkészítőbe és elindítjuk a Soymilk/ Dry bean/ Gabonatej programot. Szűrés után a kész italba turmixoljuk a csokoládét.

Fahéjas-almás muffin

  1. A tojásokból csipet sóval robotgép segítségével kemény habot készítünk. Keverés közben adagoljuk hozzá a cukrot is.
  2. Közben lereszeljük az almát, apróra vágjuk az aszaltszilvát, datolyát és a pirított diót.
  3. Mindent egy tálba teszünk, hozzáöntjük az útifűmaghéjat és a szűrleményt. (Az útifűmaghéj felveszi az alma levét). Alaposan összekeverjük.
  4. Apránként hozzáadjuk az olajat, "tejet", majd váltakozva a lisztet, az eritrittel- szódabikarbónával, valamint a keményre vert habot. Egy sűrű massza lesz a végeredmény.
  5. A kész tésztát muffin formákba adagoljuk és kb. 30-35 perc alatt készre, tűpróbáig sütjük.

Jegyzetek

Gy. Emese receptje-téli receptverseny

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek