"Mogyorótej" és fahéjas almás muffin
Ízletes desszert ital egy hozzáillő süteménnyel. Tökéletes vendégváró fogás.
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
Csokis "mogyorótej"
- 50 g törökmogyoró
- 20 g rizs
- 10 g kókuszreszelék
- 1 l víz
- 5 g fahéj
- 15 g kókuszvirág cukor
- 40 g étcsokoládé pasztilla vagy tejmentes étcsokoládé
Fahéjas -almás muffin
- 600 g alma lereszelve
- 5 db tojás
- 1 csipetnyi só
- 1 g szódabikarbóna
- 100 g rizsliszt
- 50 g útifűmaghéj
- 65 g szűrlemény
- 50 g aszalt szilva
- 50 g datolya
- 50 g pirított dió
- 100 ml "fahéjas mogyorótej"
- 100 ml napraforgóolaj hidegen sajtolt
- 70 g kókuszvirág cukor
- 60 g xilit vagy eritrit
Így készítsd!
"Csokis mogyorótej"
-
A csoki kivételével a hozzávalókat beletesszük a Vegital növényi italkészítőbe és elindítjuk a Soymilk/ Dry bean/ Gabonatej programot. Szűrés után a kész italba turmixoljuk a csokoládét.
Fahéjas-almás muffin
-
A tojásokból csipet sóval robotgép segítségével kemény habot készítünk. Keverés közben adagoljuk hozzá a cukrot is.
-
Közben lereszeljük az almát, apróra vágjuk az aszaltszilvát, datolyát és a pirított diót.
-
Mindent egy tálba teszünk, hozzáöntjük az útifűmaghéjat és a szűrleményt. (Az útifűmaghéj felveszi az alma levét). Alaposan összekeverjük.
-
Apránként hozzáadjuk az olajat, "tejet", majd váltakozva a lisztet, az eritrittel- szódabikarbónával, valamint a keményre vert habot. Egy sűrű massza lesz a végeredmény.
-
A kész tésztát muffin formákba adagoljuk és kb. 30-35 perc alatt készre, tűpróbáig sütjük.
Jegyzetek
Gy. Emese receptje-téli receptverseny