Levendulás "zabtej" mandulával
Krémes "zabtej" egy kis levendulával. Önmagában isteni tejpótló, kávéval jól harmonizáló, nagyon finom jeges kávé készíthető belőle.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
- 1 evőkanál zabpehely (csapott evőkanál)
- 27 g kókuszreszelék
- 1 evőkanál szeletelt mandula (csapott evőkanál)
- 1,5 evőkanál Olajessimo
- 1,5 evőkanál eritrit
- 0,5 mokkáskanál vanília őrlemény
- 1 csipet himalája só ízlés szerint
- 2 fej levendulavirág lehet szárított is
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk"
-
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. A zab italt hőálló üvegbe töltjük.
-
Isteni jegeskávé készíthető belőle.
Jegyzetek
L.Cs. Dorothy receptje