A kölesből nagyon finom tejszínhelyettesítő készíthető. Enyhén hozza köles ízvilágát, tökéletesen használható levesekhez, mártásokhoz. Arra kell figyelni, hogy mikor elkészül még folyékony, de hűlés közben sűrűsödik.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 35 minutes minutes
Összesen 45 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 liter
Hozzávalók
- 105 g köles
- 36 g kókuszreszelék Ha főzéshez, habaráshoz készül a "tejszín" akár el is hagyhatjuk, viszont így az elkészült eredmény kicsit nyákosabb lesz.
- 50 g kókuszzsír
- 1 evőkanál kollagén peptid elhagyható, állati eredetű, vegetáriánusoknak/vegánoknak nem javasoljuk.
- 1 g himalája só
- víz a minimum jelzésig
Így készítsd!
- Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
- Program: "kása", "sűrítők", "cereal"
- A program lejárta után a kész tejszínt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
További információk
Te is szeretnél ilyen finom tejszínhelyettesítőt főzni? Kattints IDE!