„Kókuszjoghurtos krémsajt”

"Kókuszjoghurtos krémsajt"

Érdemes elkészíteni, finom reggelit varázsolhatunk az asztalra, paleo kenyérrel kínálva.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 20 minutes
Összes idő 54 minutes

Alapanyagok

  • 8 dl kókuszjoghurt
  • 30 ml kókuszzsír
  • 1 teáskanál extra szűz olíva olaj
  • himalája só ízlés szerint
  • fűszernövények pl. snidling, újhagyma...

Így készítsd!

  1. Az elkészült „joghurtunkat” pár órára hűtőbe tesszük.
  2. Egy kancsóra/ tálra Vegital textil szűrőt rakunk. Beleöntjük a „ joghurtot”, kinyomkodjuk, jól megtekerjük és fakanál segítségével az edényre helyezzük lógni.
  3. Minimum 1 éjszakára , de még jobb, ha 24 órára a hűtőbe rakjuk,hogy a felesleges folyadék lecsepegjen.
  4. A szűrőbe maradó krémsajtot óvatosan szedjük le késsel/kanállal a szűrőről.
  5. A végeredmény egy kissé savanykás ízű joghurtos krémsajt,melyet ízlés szerint sózunk,majd, hozzáadunk 30 ml olvasztott kókuszolajat, 1 teáskanál extra szűz olíva olajat és jól összekeverjük.
  6. Ízesíthetjük (snidlinggel,szárított paradicsommal,borssal ,chili pehellyel stb. ) ki mit szeret.
  7. Tipp: a kókuszzsír/ghee növelésével lehet szabályozni a krémességet és a szilárdságát, érdemes játszani vele és így mindenki a saját ízlése szerint tudja elkészíteni.

Jegyzetek

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)

Kíváncsi vagy mivel készítettük? Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek