Kávés krémlikőr

Kávés krémlikőr

Vegán kávélikőrt készítettünk, ami egy igazi különlegesség. Az ital aromáját a finom kávé, krémességét, pedig a kesudió adja. Whiskey hozzáadásával a likőr felnőtteknek szóló, bársonyosan lágy, de mégis karakteres ital lesz, amely ízvilágában emlékeztet a klasszikus Baileys-re, ám teljesen növényi alapú.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1 liter

Alapanyagok

  • 100 g kesudió
  • 50 g kókuszzsír
  • 1 teaáskanál vanília aroma (5ml)
  • 100 ml kávé (frissen főzött)
  • 20 g kókuszvirágcukor
  • 1 csipetnyi
  • víz a maximum jelzésig
  • 100 ml whiskey (utólag keverjük a kész alaphoz)

Így készítsd!

  1. A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük a whiskey kivételével.
  2. Elindítjuk a Five grain programot.
  3. Ha lejárt a program a még meleg italhoz adjuk a whiskey-t összeturmixoljuk a Juice funkcióval.
  4. Fogyasztásig tároljuk hűtőben.
  5. Szervírozás előtt alaposan rázzuk össze.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek