Citromfagyi
Próbáljátok ki ezt a frissítő citromfagyit. Biztosan nem fogtok csalódni.
A xantán egy természetes növényi eredetű sűrítő, zselésítő anyag, poliszacharid, melyet a Xanthomonas campestris baktériumfaj, cukor erjesztése során állít elő. Élelmiszerekben elsősorban fagylaltokban, tojástartalmú ételekben, zselatinokban, lekvárokban alkalmazzák. Az élelmiszerek színét és ízét nem változtatja meg.
A xantán megnöveli a tészták vízkötő képességét, így késlelteti a kenyerek öregedését is. A fagylaltgyártás során csökkenti a jégkristályok képződését, a gyümölcslevekben pedig lebegésben tartja a finoman eloszlatott rostanyagokat. Használhatjuk növényi tejpótlók, tejszínhelyettesítők, joghurt alapok sűrítésénél is.
Próbáljátok ki ezt a frissítő citromfagyit. Biztosan nem fogtok csalódni.
A tiramisu és a palacsinta már önmagában is ellenállhatatlan, ez a tejmentes kombináció viszont egyértelműen magával ragadó. Az enyhén kávés, krémes desszert előételként, de ebéd után fogyasztva is bearanyozza a napot.
Kiadós, frissítő tavaszi leves, amit a fokhagyma aromájú medvehagymával tettünk izgalmassá.
Finom desszert készülhet ebből a mandulakrém alapból. Mi most pohárkrémet álmodtunk belőle.
Növényi “sajt” helyettesítő, mely jól olvasztható, de rántani is tökéletes.
Egy finom joghurt alap, ami önmagában is nagyon ízletes, de tovább is dolgozható finom növényi “sajthelyettesítővé”.
Egy finom krémes “tejfölhelyettesítő”. Hasonlóképpen használható mint a nem növényi eredetű tejföl. Gazdagítható friss fűszerekkel, ízesítőkkel.
Alapja mindig egy sűrű növényi krém.