Bab ital
Egy finom, habosítható tejhelyettesítő, ami tökéletesen használható főzéshez és vegán “vajat” is készíthetünk belőle.
A Vegital növényi italkészítők vízzel főző készülékek, amennyiben nincs bennük megfelelő mennyiségű folyadék, egyes típusok el se indulnak, mások leégést eredményeznek. Ennek elkerülése végett legalább minimum jelzésig kell lenni a víznek/folyadéknak a szárazanyaggal együtt.
A “minimum jelzés” (MIN) az italkészítő tartályának belső felén látható. Silver Digital modell esetében 1,0 l jelzés látható.
Ha a receptben a “víz a maximum jelzésig” (MAX) szerepel, a felső jelzést kell figyelembe venni. Silver Digital esetében ez 1,3 l.
Egy finom, habosítható tejhelyettesítő, ami tökéletesen használható főzéshez és vegán “vajat” is készíthetünk belőle.
A kendermag vitaminokban, tápanyagokban nagyon gazdag élelmiszer, különösen sok értékes zsiradékot, omega-3 és omega-6 zsírsavakat tartalmaz.
A belőle készült tejhelyettesítő gazdag ízvilágú és nagyon finom.
Ki gondolná, hogy a rózsa nem csak illatával, hanem ízével is el tud kápráztatni minket.
Ezt a finom lekvárt azoknak ajánljuk, akik szeretik a különleges ízeket és nem félnek új dolgokat kipróbálni.
Rózsalekvárt fogyaszthatjuk önmagában is, de tökéletes kiegészítője péksütiknek, krémeknek, túrós ételeknek, valamint gyümölcslevesbe és chutneyba is használható.
Igazi nyári hangulatot idéz ez a finom szederlekvár, amit a levendula aromájával tettünk különlegesebbé.,
Levendula, az illatos gyógynövény.
A lila, sajátos aromával rendelkező virágot sokan szeretik nyugtató, szorongásgátló hatása miatt.
A cukrászatban is előszeretettel használják linzerekhez, krémekhez, különböző kekszekhez.
Mi most egy finom mandula italt varázsoltunk belőle.
Vitamindús sárgarépa alapú, rostos üdítő, ami a gyerekeknek is kiváló. 1 éves kortól adható adalékmentes gyümölcs ital.
Finom, krémes tejhelyettesítő quinoából.
A Dél- Amerikából származó quinoa az inkák kincse- ként ismert, ők szent növénynek tartották, és úgy vélték, harcosaik a quinoa fogyasztásának köszönhetik kiemelkedő energiájukat, és gyors gyógyulási képességüket. Ízvilága a kuszkuszra, valamint kicsit a dióra emlékeztet, kiválóan helyettesíthetjük vele a rizst, nem csak a tejpótló italok készítésekor, de akár köretként való felhasználásakor is.
Ezt a receptet darabos leves programmal lehet elkészíteni.
Ez a főzelék jól variálható különböző feltétekkel. Tápláló és nagyon finom.
A levesek, – megfelelő alapanyagokból, átgondolt összetétellel elkészítve, – nagyon finom, tápláló ételek, amelyeknek külön előnye, hogy – az elfogyasztott mennyiségtől függően – a napi folyadék igényünk egy részét is fedezik.
Finom csirkeraguleves, amelyet darabos leves programmal főztünk, de természetesen krémlevesként is elkészíthető.
Ízletes erdei gyümölcs krémleves amely tavaszt és a nyarat idézi. Készíthető fagyasztott gyümölcsből is, de nyáron frissebbnél frissebb gyümölcsöket tudunk vásárolni, vagy akár saját kertünkben termeszteni hozzá.
Gyorsan elkészíthető illatos leves, hideg napokon igazán testet melengető étel.
Finom, könnyű “ivójoghurt” a mák imádóknak. Most meggyel dúsítottuk, de elkészíthető szilvával, almával, vagy más kedvelt gyümölccsel is.
Különleges ízharmóniájú “joghurt”. Aki szereti a pisztáciát az ennek is biztosan a szerelmese lesz.
Finom, kanalazható, krémes joghurt, amibe utólag is tettünk meggydarabokat. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető finomság.
Finom, krémes, intenzív mogyoróízű tejhelyettesítő, ami kávéval különös, finom ízhatást ad, próbáljátok ki ti is!
Kaukázusi kefirt gyakran fogyasztok, így hasonló állagot szerettem volna elérni. Alapanyagként a napraforgómagra esett a választásom és nem bántam meg, biztosan újra készítem majd. Reggelire tökéletes pár muffinnal vagy sós süteménnyel kiegészítve
Ez egy igazi téli vitaminbomba, aki szereti a savanykás ízeket annak érdemes kipróbálnia. A csicsóka egy nagyon értékes növény, rengeteg pozitív hatása van, érdemes beépíteni az étrendünkbe.
Ízletes leves, ami felmelegíti a teste lelket. tálalhatjuk ropogós cipóban is.
Gyümölcsből készült savanyúság, ami az összetevőknek köszönhetően nagyon izgalmas ízhatású.
Vegyes zöldségekből készült, kiváló savanyúság lesz belőle, ami önállóan, vagy köretként is fogyasztható.
A kesudóból készült kefir, éppúgy, mint a bocitejes változat, krémes állagú, íze enyhén savanyú. A kefir baktériumok hozzájárulnak a kellemes aroma kialakításához.
Finom, krémes növényi “joghurt”. Önmagában fogyasztva is tökéletes desszert, de egy kis gyümölccsel maga az álom.
Házi készítésű növényi “joghurt” szintén házi készítésű granolával. Igazi, tartalmas reggeli, de a nap bármely szakában ízletes pohár desszert.
Egy gyors, igazi télies leves, ami hidegen és melegen is megállja a helyét. Főétel elé, de önmagában, akár desszertként fogyasztva is tökéletes fogás.
Ízletes kefirhelyettesítő, melyet egy különleges gyümölccsel jostával ízesítettünk. Az egres és a ribizli keresztezéséből született ez a magas C vitamin tartalommal rendelkező bogyós gyümölcs.
A sötét színű, zöldes húsú josta nem olyan savanykás, mint a ribizli vagy az egres, az íze inkább édeskés,
Finom, krémes joghurt, amit fekete ribizlivel gazdagítottunk. Bármilyen gyümölcs használható hozzá, az eredmény biztosan ízletes lesz.
A tavasz-nyár eleji időszak egyik közkedvelt gyümölcse az eper. Sokféleképpen felhasználható, dzsemnek, üdítőnek, süteménynek.
Most egy egyszerű, de mégis nagyon ízletes krémlevest készítettünk, ami melegen és hidegen is egyaránt isteni.
Finom, testes de mégis selymes desszert jellegű ital. Vanília nélkül főzéshez használható tejhelyettesítő. Vaníliával kiegészítve önmagában is nagyon finom és tökéletes alap pudingokhoz, krémekhez, süteményekhez.
Kettőt egy csapásra. Többször említettük már, hogy a szűrlemény kincset ér. Most egy nagyon ízletes desszert ital készült és a szűrleményéből pedig kókuszos golyócskák.
Sajtos ízhatású sós keksz, mely igazi nassolnivaló. Ropogós finomság, ami akár gasztro ajándéknak is tökéletes
Egy finom növényi majonéz helyettesítő, ami ugyanúgy használható, mint eredeti tejfölös változata. Használható salátákhoz, de például húsokhoz, zöldségekhez is mártogatósnak.
Egy ízletes desszert ital, ami alkoholos, de mentes változatban is elkészíthető. Nemcsak az ünnepi időszakban ajánljuk 🙂
Isteni mogyorós-fahéjas illatú péksütemény, ami megint egy szuper felhasználási alternatívája a szűrleménynek és növényi tejhelyettesítőnek.
A karácsony elmaradhatatlan kiegészítője a szaloncukor. Ez a finom desszert most mandula és törökmogyoró ital szűrleményéből készült. Ugye, hogy kincs a szűrlemény.
Ennek a tökfajtának nem annyira intenzív az íze, mint a kanadai töknek, de érdemes kipróbálni, mert igen aromás leves főzhető belőle.
Az őszi időszak egyik közkedvelt alapanyaga a sütőtök. Sokféleképpen lehet felhasználni, megsüthetjük önmagában, de készülhet belőle leves, ital vagy akár desszert is.
Ebben a receptben krémlevest készítettünk belőle.
A mákot általában töltelékként, főként az ünnepi időszakban használjuk. Pedig nagyon ízletes tejhelyettesítő főzhető belőle. .
Az ismert sárgarépa italt szinte minden gyerkőc imádja. Növényi italkészítőnk segítségével ezt a finom üdítőt otthon is el tudjuk készíteni.
Sűrű almamártás, ami kiváló kiegészítője lehet húsoknak, de akár töltelékként is funkcionálhat egy ízletes palacsintában, vagy önmagában fogyasztva is igazi ínyencség.
Paradicsom, friss fűszerek, bazsalikom, rozmaring, oregánó. Ha valakit megkérdeznénk, mit készítene belőle, biztosan valamilyen olasz ételt említene. Mi egy ízletes, laktató paradicsomlevest főztünk.
Igen mutatós, de egyszerű desszert, ami ünnepi fogásként, de hétköznapi desszertként is felszolgálható.
Finom növényi tejhelyettesítő ital, mely könnyű dióízt kölcsönöz a belőle készült italoknak, ételeknek.
Finom, laktató egészséges zöldséges leves. Annyira tápláló, hogy szinte főételnek is megállja a helyét. Reszelt sajttal, frissen őrölt borssal és pirítóssal is mennyei.
Igazán különleges tejhelyettesítő ital. Aki a pisztáciát szereti, ezért az italért is rajongani fog.
Kellemes ízvilágú mag ital, érdemes kipróbálni. Recept nyomtatása Tejhelyettesítő vegyes magokból Előkészítés 5 perc Program idő/főzés 30 perc Mennyiség liter Hozzávalók 50 g földimandula 1
Finom gyümölcsös mártás, vagy magyarul csatni. Isteni kiegészítője lehet egy ünnepi fogásnak.
Egyszerre édes, sós, savanyú, csípős, hihetetlenül harmonikusan, és isteni mindenféle sültekhez, főtt húsokhoz, vadakhoz, húsgombóchoz, sonkához, currys ételekhez kínáljuk. Ha az üveg tartalma egyszerre nem fogy el, a maradékot lezárt üvegben, felhasználásig a hűtőszekrényben tároljuk.
Az aranylen nagyon erős sűrítő hatással bír, karakteres ízhatása miatt leginkább kiegészítőként, sűrítőként használjuk.
A kókusz lágyít kicsit az ízén, de leginkább gyümölccsel kiegészítve ízletes.
Tökéletes helyettesítője a hagyományos krumplipürének. Igazán feldobja a menüt, egy kis különlegesség az asztalra. Érdemes kipróbálni.
Mennyei vadas mártás recept! Akár tésztához, rizshez, zöldséghez, zsemlegombóchoz tökéletes kiegészítő.
Egy finom kókusztejnél nincs is finomabb, pláne ha még egy szűrleményből készült kókusz golyóval is kiegészítjük.
Finom desszert készülhet ebből a mandulakrém alapból. Mi most pohárkrémet álmodtunk belőle.
Növényi “sajt” helyettesítő, mely jól olvasztható, de rántani is tökéletes.
Paleo étrendbe is beilleszthető finom lágy sajt helyettesítő. Ebből a mennyiségből 3 db készült.
Egy finom joghurt alap, ami önmagában is nagyon ízletes, de tovább is dolgozható finom növényi “sajthelyettesítővé”.
Nagyon finom, intenzíven gombás, kellemesen krémes leves mely bármely ebédnél megállja a helyét.
Gazdag ízharmóniájú savanyúság, ami tökéletes kiegészítője egy finom ebédnek.
Hasonló összetétellel készül mint a régi idők hordós káposztája. Fogyaszthatjuk savanyúságként, de immunrendszerünk erősítésére is, mert tele van vitaminokkal.
Egy finom krémes “tejfölhelyettesítő”. Hasonlóképpen használható mint a nem növényi eredetű tejföl. Gazdagítható friss fűszerekkel, ízesítőkkel.
Alapja mindig egy sűrű növényi krém.
Recept nyomtatása Kimchi A kimchi Korea nemzeti étele, jellemzően kínai kelből, retekből, sárgarépából, gyömbérből, chilipaprikából készítik sok hagyma, fokhagyma és fűszerek felhasználásával. Ez az étel