víz

A Vegital növényi italkészítők vízzel főző készülékek, amennyiben nincs bennük megfelelő mennyiségű folyadék, egyes típusok el se indulnak, mások leégést eredményeznek. Ennek elkerülése végett legalább minimum jelzésig kell lenni a víznek/folyadéknak a szárazanyaggal együtt.

A “minimum jelzés” (MIN) az italkészítő tartályának belső felén látható. Silver Digital modell esetében 1,0 l jelzés látható.

Ha a receptben a “víz a maximum jelzésig” (MAX) szerepel, a felső jelzést kell figyelembe venni. Silver Digital esetében ez 1,3 l.

Pisztácia tejszín

Recept nyomtatása Pisztácia tejszín Krémes, vegán tejszínpótló, ami tökéletes helyettesítője a főzőtejszínnek. Nagyon finom növényi “joghurt” erjeszthető belőle amelynek receptjét szintén megtaláljátok az oldalon. Előkészítés

Tovább olvasom »

Pisztácia “joghurt”

Recept nyomtatása Pisztácia “joghurt” Finom, krémes joghurtpótló, aminek az alapját a pisztácia adja. Diós ízjegyeivel igazán kellemes aroma jellemzi. Kiváló kiegészítője granolának, müzlinek, gabonapehelynek. Előkészítés

Tovább olvasom »

Epres banános mandulaital

Egy ízletes és igen tápláló desszert italt főztünk, ami az epertől és a céklától szép rózsaszínű.
A végeredmény egy frissítő, krémes és gyümölcsös ital, amely ideális választás lehet napindítónak reggelire, vagy egy könnyű délutáni étkezéshez.

Tovább olvasom »

Citrusos mangó ital

A mangó alapú házi gyümölcslé frissítő és ízletes, amelyet könnyen elkészíthetünk otthon. A mangó gazdag C-vitaminban és antioxidánsokban, így ez az ital nemcsak finom, hanem egészséges is.

Tovább olvasom »

Sajtpótló kenőkrém kesudióból

Gazdag és krémes textúrája mellett ez a kesudiós kenőkrém igen kellemes ízzel rendelkezik, amely kiválóan harmonizálhat kenyérrel, ropogtatnivalókkal, vagy akár salátával is. Emellett egészséges opció is, hiszen a kesudió tele van hasznos tápanyagokkal és telítetlen zsírokkal. Különféle fűszerek és ízesítők hozzáadásával még inkább személyre szabható, így a kesudiós sajtkrémpótló remek választás lehet a kulináris kreativitás kibontakoztatásához.

Tovább olvasom »

Fahéjas rizsdesszert

Tejmentes fahéjas desszert rizsből, amely magában hordozza a meleg, fűszeres fahéj és a lágy tejberizs tökéletes harmóniáját.
Egy olyan finomság, ami ideális választás lehet hideg téli napokon, de akár egy kényeztető édességként is szolgálhat bármikor. Hidegen és melegen is kellemes ízharmóniájú.
(Azokban a készülékekben főzhető, amelyek rendelkeznek Darabos leves/Chunky soup programmal.)

Tovább olvasom »

Quinoa gríz

A quinoából főzhető gríz remek alternatívája a hagyományos tejbegríznek.
A quinoa kiváló fehérje- és rostforrás, és gluténmentes is, így ideális választás lehet azok számára, akik érzékenyek a gluténre. Az ízletes, enyhén diós jegyek és a quinoa jellegzetesen rágós állaga együtt egy különlegesen finom desszertet eredményeznek.

Tovább olvasom »

Zöldséges rizottó

A Vegital növényi italkészítők sokoldalúságát tükrözi ez a recept. (Azokban a készülékekben főzhető, amelyek rendelkeznek Darabos leves/Chunky soup programmal.)
Egy könnyű rizottót főztünk, amiben zöldségek és a puha rizs harmonikus egyensúlyt teremtenek, így ez a fogás sokak számára élvezetes lehet.
Az egyszerűségében rejlő gazdag ízvilág miatt, ez a könnyű zöldséges rizottó remek választás egy gyors, mégis ízletes hétköznapi étkezéshez.

Tovább olvasom »

Gesztenyés desszert ital

A gesztenyéből, mazsolából és dióból készült desszert ital egy igazi ízkavalkád, amely magában hordozza az őszi és téli időszakok meleg hangulatát. A gesztenye kellemesen selymes textúrát kölcsönöz az italnak, míg a mazsola édes, gyümölcsös jegyeivel fokozza az ízharmóniát. A dió, ropogós, karakteres íze pedig izgalmas kontrasztot teremt az egyéb összetevőkkel. Ideális választás lehet a hideg estéken, amikor a desszert és ital összeolvad, hogy feledhetetlen élményt teremtsen.

Tovább olvasom »

Mogyorós kakaó

A mogyorós kakaó különleges, megnyugtató ital, amely ideális választás lehet hideg téli napokon, vagy egyszerűen csak a relaxálós pillanatokhoz. A kakaópor gazdag, krémes ízt kölcsönöz az italnak, míg a mogyoró egyedülálló élményt nyújt.

Tovább olvasom »

Whiskey-s kávélikőr

“Sosem próbáltam még alkoholos italt a gépbe tenni, de azt hiszem ez az egyik legjobb dolog, ami egy jó fajta, minőségi füstös whiskey-vel történhet.” -Kaska-Héczey Petra receptje

Tovább olvasom »

Mézeskalácsos rizs ital

A mézeskalács, az ünnepi hangulat egyik kiemelkedő gasztronómiai eszköze. Nagyon finom illat lengi be a lakást miközben készül ez a finom, tejmentes desszert ital, mintha csak valódi mézeskalács sülne.

Tovább olvasom »

Pörkölt mogyorós desszert ital

Földimogyoró ital receptünket nagy siker övezte, ezért kicsit bolondítottunk a recepten és finom desszert italt készítettünk.
Ezúttal megpirítottuk a földimogyorót és egy kis karamellás ízvilágot és kakaót csempésztünk az alapanyagok közé. Nagyon jól habosítható.

Tovább olvasom »

Gyümölcspüré

Finom gyümölcspürét készítettünk, ami kitűnő alternatíva a babák hozzátáplálásának megkezdésekor. Természetesen nemcsak babák fogyaszthatják, mert tökéletes választás párolt zöldségek, húsok mellé is mártásként.

Tovább olvasom »

Tojáslikőr-mentesen

A tojáslikőr az ünnepi időszak egyik közkedvelt itala. Ezúttal egy fűszeres, édes, mentes változat készült, amiben a tojás ízvilágát fekete sóval helyettesítettük. Alkoholos és alkoholmentes változatban is elkészíthető.

Tovább olvasom »

Mini kuglóf

Őszi receptversenyünkre érkezett ez a tejmentes kuglóf recept. Gyorsan elkészíthető desszert, ami az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Tovább olvasom »

Fermentált szilva savanyúság

A szilva egy olyan fantasztikus gyümölcs, aminek nemcsak az édes, de a savanyú, fűszeres aromák is jól állnak. Egy finom, ropogós erjesztett ételt késztettünk belőle. Bármilyen főfogás mellé ízletes, ami egy kis savanyúságot kíván.

Tovább olvasom »

Kovászos uborka

A nyári ebédek finom kísérője a kovászos uborka. A legtöbb háziasszonynak saját praktikája, receptje van, hogy lesz ízletes. Mi most egy roppanós, kenyér nélküli verziót készítettünk a Vegital fermentálóban.

Tovább olvasom »

Tiramisu palacsinta

A tiramisu és a palacsinta már önmagában is ellenállhatatlan, ez a tejmentes kombináció viszont egyértelműen magával ragadó. Az enyhén kávés, krémes desszert előételként, de ebéd után fogyasztva is bearanyozza a napot.

Tovább olvasom »

Kávés dió fagyi

Tejmentes hűsítő finomság, amivel a kávé és dió szerelmeseinek kedveztünk kicsit. A fagyi alapja egy dióból készült tejszínhelyettesítő, amit tovább boldondítottunk egy pici kávéval. Természetesen elkészíthető koffeinmentes változatban is.

Tovább olvasom »

Moon milk levendulával

A Moon milk egy olyan tej alapú desszert ital, amit különböző gyógyhatású, testet-lelket melengető gyógynövénnyel tesznek még izgalmasabbá.
Ez a változat egy természetes nyugató, pihentető alvást támogató ital, amelyhez levendulát és finom fűszereket adtunk.

Tovább olvasom »

Fermentált spárga hagymával

A spárga a tavaszi, nyár eleji zöldségek királya. Semleges íze miatt rengeteg módon kombinálható. Hagymás savanyúságot készítettünk belőle, ami jól behűtve fantasztikus kiegészítője lehet egy finom, magyaros ebédnek.

Tovább olvasom »

Epres gyümölcs ital

Készíts gyermekednek, családodnak tartósítószermentes, vitamindús, finom gyümölcslevet.
Ezúttal az epret hívtuk segítségül, amit banánnal, almával és sárgarépával tettünk még izgalmasabbá.

Tovább olvasom »

Eperdzsem

Az eper a tavasz első gyümölcsei között szerepel. Ha szeretnénk a hideg időkre is megőrizni finom ízét, érdemes pár üveg lekvárt, dzsemet főzni belőle.
A Vegital növényi italkészítőiben pillanatok alatt varázsolhatunk finom gyümölcsdzsemeket a kamra polcaira.

Tovább olvasom »

Spárgakrémleves

A spárga igen jótékony hatású zöldség. Tele van rostokkal, vitaminokkal és mivel kalória alig van benne, így fogyókúránál és méregtelenítésnél is felhasználható.
Most egy finom spárgakrémleves receptet mutatunk be, amit nagyon egyszerű megfőzni a Vegital növényi italkészítőben.

Tovább olvasom »

Szicíliai pisztáciatorta

Isteni desszert, amit tökéletes alternatívája a szűrlemény felhasználásának. Fő alkotója a pisztácia.
A torta eredetét tekinve azért ezt a nevet viseli, mert Szicília az egyetlen olyan olasz régió, amely a pisztácia termesztésével foglalkozik.

Tovább olvasom »

Krémkása kölesből

A kása egy sokak által kedvelt reggeli, ami egyszerre finom és tartalmas. Ez a kölesből készült változat tökéletes elindítója lehet a napunknak. Krémes, ízletes és rostokban gazdag.

Tovább olvasom »

Fermentált torma

A tavaszi időszak, főként a húsvét elengedhetetlen kiegészítő étele a torma. Kezdetben gyógynövényként termesztették, majd később vált enyhén csípős ízével a reggelik nélkülözhetetlen alapjává.

Tovább olvasom »

Medvehagyma krémleves

Fantasztikus tavaszi alapanyag a medvehagyma. Jellegzetes, fokhagymára emlékeztető illata árulja el ezt a főként erdeinkben fellelhető csodanövényt. Páratlan, friss íze mellett rengeteg egészségre gyakorolt jótékony hatással is bír. Ezúttal egy finom leves készült belőle.

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső