Vaníliás rizsital
Recept nyomtatása Vaníliás rizs ital Enyhén édes, finom desszert ital. Tökéletes kiegészítője lehet egy péksüteménynek, reggelinek, de egyéb desszert készítésénél is felhasználható. Előkészítés 5 perc
Ez a sokrétűen felhasználható fűszernövény az orchideák családjába, a vanilla fajhoz tartozik. A sárgászöld, fürtökben növekvő rudak beéréséhez 6-9 hónap, árnyékos, párás hely és sok csapadék szükséges.
Termesztése speciális körülményeket és rendkívüli odafigyelést igényel, ez a magyarázata a magas árának.
A növényi tejhelyettesítők ízét igazán gazdaggá teszi és egy kis változatosságot jelent a megszokotthoz képest.
Ha Vegital italkészítőben főzzük a tejpótlókat, a vanília rudat nem kell kikaparni, héjastól hozzáadható 1-2 cm-es darabokra vágva. A gép teljesen ledarálja, így spórolva nekünk az alapanyagon, semmi nem vész kárba.
A kikapart vanília rudat felhasználhatjuk vaníliás eritrit készítéséhez is. Vágjuk egyforma hosszú darabra, és helyezzük bele körülbelül 100 g mennyiségű eritritbe, ami hamar átveszi a vanília ízét. Így mindig lesz kéznél vaníliás „cukrod”, ami még csak nem is hizlal!
Recept nyomtatása Vaníliás rizs ital Enyhén édes, finom desszert ital. Tökéletes kiegészítője lehet egy péksüteménynek, reggelinek, de egyéb desszert készítésénél is felhasználható. Előkészítés 5 perc
Recept nyomtatása Szójaital Finom, krémes tejpótló egy kis vaníliával. A kész italon látszik, hogy milyen habos, és még tovább habosítható akár kávéhoz, vagy kakaóhoz. Előkészítés
Recept nyomtatása Vaníliás datolyás rizs ital Finom desszert ital, amit a vanília és a datyola tesz különlegessé. Előkészítés 10 perc Program idő/főzés 30 perc Mennyiség
Finom desszert ital, ami akár hidegen, de melegen is egyaránt ízletes. Remek kiegészítője lehet a reggelinek, de édes péksütemények tésztájába is remekül illik.
Ünnepi hangulatot idéző karamellás-kávés likőr amit a Bailey’s ízvilágához lehet hasonlítani. Alkoholmentes és alkoholos változatban is elkészíthető.
Az év legszebb ünnepének közeledtével sokan szeretnénk feldobni az ünnepi vacsorát valami egészséges, de mégis látványos finomsággal. Mi is lehetne most időszerűbb, mint egy remek mézeskalács ital földimandulával, aminek szürleményéből egy ízletes karácsonyi muffint is süthetünk.
Mennyei sütőtök adja az alapját ennek az ízletes levesnek, amit aszalt szilvával tettünk még izgalmasabbá. Fogyasztható előételként, de akár desszertként is megállja a helyét.
Mennyei desszert ital, ami a zabnak köszönhetően igazán krémes. A vanília és a mazsola ünnepi hangulatot kölcsönöz neki. Hidegen és melegen egyaránt ízletes.
Különleges desszert ital, melynek főszereplője a pisztácia, a dió és a füge.
Egzotikus ízvilágú finom leves, ami akár melegben hűsítő desszertként fogyasztva, de langyosan, frissen elkészülve is nagyon ízletes.
A kása egy sokak által kedvelt reggeli, ami egyszerre finom és tartalmas. Ez a kölesből készült változat tökéletes elindítója lehet a napunknak. Krémes, ízletes és rostokban gazdag.
Az igazi forró csoki sűrű, krémes, kakaós, szívet-lelket melengető finomság. Megpróbáltunk egy tej-és cukor-és gluténmentes változatot megalkotni. Nekünk nagyon ízlett az eredmény.
Ez a sütés nélküli csoki egy tökéletes alternatíva a “tejfőzés” során keletkezett szűrlemény felhasználására. Könnyen elkészíthető finomság, kókusz imádók figyelmébe ajánljuk. 🙂
A Moon milk egy olyan meleg tej alapú desszert ital, amit különböző gyógyhatású, testet-lelket melengető gyógynövénnyel tesznek még izgalmasabbá.
Ezúttal rózsát és céklát használtunk hozzá.
Egy finom krém, ami bármilyen süteményben, vagy tortában megállja a helyét.
Nagyon különleges ízvilágú tejhelyettesítő. Desszert italként is fogyasztható. Finom kávéhoz és isteni sütemény, vagy pohárkrém készíthető belőle. Jól habosítható.
Ki gondolná, hogy sárgaborsóból tejpótlót is lehet készíteni. Pedig lehet és nagyon finomat. Kis vaníliával megbolondítva, kávéhoz is tökéletesen passzoló, habosítható italt kapunk.
A kendermag vitaminokban, tápanyagokban nagyon gazdag élelmiszer, különösen sok értékes zsiradékot, omega-3 és omega-6 zsírsavakat tartalmaz.
A belőle készült tejhelyettesítő gazdag ízvilágú és nagyon finom.
A tavaszi és nyár eleji szezon sztárja az eper. Mi is nagyon szeretjük.
Most egy kókusztejes eperkrémleves receptet hoztunk, ami hidegen, behűtve biztosan nagyon jól fog esni!
Ízletes erdei gyümölcs krémleves amely tavaszt és a nyarat idézi. Készíthető fagyasztott gyümölcsből is, de nyáron frissebbnél frissebb gyümölcsöket tudunk vásárolni, vagy akár saját kertünkben termeszteni hozzá.
Finom, testes de mégis selymes desszert jellegű ital. Vanília nélkül főzéshez használható tejhelyettesítő. Vaníliával kiegészítve önmagában is nagyon finom és tökéletes alap pudingokhoz, krémekhez, süteményekhez.
Hűvös időkben egy meleg kakaó , vagy csokis “tej” igazán jó választás. Akár reggelihez, vagy uzsonna kiegészítéseként, de csak úgy magunk örömére is meglephetjük magunkat, vagy családunkat vele.
A földimandula gumó hasonló íz karakterű, mint a mandula, de lényegesen édesebb.
Maga a gumó is közvetlenül fogyasztható, kiváló nassolni való, ami nem hizlal, és nem emeli a vércukorszintet.
A szelíd gesztenye a hideg idők egyik legkedveltebb csemegéje. Sütve is finom, de forró italként elkortyolgatva igazán különleges. Ha az elkészült italt megbolondítjuk egy kis rummal, esetleg aromával íze a gesztenyepüréhez hasonlít.
Aki a mákos beiglit szereti, ezért az italért is rajongani fog. Édes, sűrű ital, ami ünnepi hangulatot teremt egy borongósabb hétköznapon is. Szűrleményéből isteni muffin, töltelék, torta alap készülhet.
Ez az ízletes desszert ital igazi ünnepi hangulatot idéz otthonunkba. Illatával és ízével mindenkit elvarázsol, igazi testet-lelket melengető csoda.
A szója ital nagy népszerűségnek örvend. Amellett, hogy igen ízletes, a belőle főzött tejhelyettesítő nagyon jól habosítható is.
Fogyasztása azonban mértékkel javasolt magas ösztrogén tartalma miatt. A szója az egyetlen növényi termés, ami tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, a fehérjék azon építőköveit, amelyeket szervezetünk nem állít elő, így azokat táplálkozás útján kell a szervezetbe juttatni.
Ha szója”tejet” készítünk, fontos, hogy bio minősítésű szójababot válasszunk alapanyagul és hetente legfeljebb egy-két alkalommal éljünk vele, de semmiképpen ne rendszeresen fogyasszuk.
Jellegzetes dió ízű ital, ami nagyon jól kiegészít egy kávét, shaket, de desszert italként és tovább dolgozható.
Szűrleményéből finom sütemény, vagy dió liszt készíthető.
A megmaradt szűrlemény felhasználására tökéletes ez a recept. Csak a képzelet szab határt a variációinak. Elkészítheted tortaként, vagy muffin sütiformában is.
A mákból kiváló tejhelyettesítő ital készíthető, ami igazi kalcium bomba. Önmagában is mennyei, azonban vaníliával, mézzel tovább ízesíthetjük és így egy nagyon finom desszert italt kapunk végeredményül. Egészséges, ízletes, krémes és remekül illik a kávéhoz és a kakaóhoz.