vanília

Ez a sokrétűen felhasználható fűszernövény az orchideák családjába, a vanilla fajhoz tartozik. A sárgászöld, fürtökben növekvő rudak beéréséhez 6-9 hónap, árnyékos, párás hely és sok csapadék szükséges.
Termesztése speciális körülményeket és rendkívüli odafigyelést igényel, ez a magyarázata a magas árának.

A növényi tejhelyettesítők ízét igazán gazdaggá teszi és egy kis változatosságot jelent a megszokotthoz képest.
Ha  Vegital italkészítőben főzzük a tejpótlókat, a vanília rudat nem kell kikaparni, héjastól hozzáadható 1-2 cm-es darabokra vágva. A gép teljesen ledarálja, így spórolva nekünk az alapanyagon, semmi nem vész kárba.

A kikapart vanília rudat felhasználhatjuk vaníliás eritrit készítéséhez is. Vágjuk egyforma hosszú darabra, és helyezzük bele körülbelül 100 g mennyiségű eritritbe, ami hamar átveszi a vanília ízét. Így mindig lesz kéznél vaníliás „cukrod”, ami még csak nem is hizlal!

https://www.vegital.hu/vaniliarud

Szűrleményből készült piskóta

3 tejhelyettesítő ital (mák ital, “citromos-vaníliás kölestej”, kesu kakaó) szűrleményéből készült ez a csodás sütemény.
A szűrlemények szerencsére fagyaszthatóak, így ha nem használjuk fel azonnal, nyugodtan tegyük a mélyhűtőbe.

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső