Vegán csokis-kókuszos desszert
Recept nyomtatása Vegán csokis-kókuszos desszert A növényi tejpótlók főzése során keletező szűrlemény felhasználásához született ez a recept. Sütés nélküli, egyszerűen elkészíthető, könnyű desszert. Előkészítés 30
A növényi tejhelyettesítő italok készítésének első lépéseként belerakjuk a tartályba az alapanyagokat, majd a készülék megfőzi és ledarálja, elegyíti a hozzávalókat, harmadik lépés pedig a szűrés, amivel alaposan folya- dékmentesítjük, kinyomkodjuk a „száraz”anyagot. Ezt a műveletet érdemes nagy alapossággal elvégezni, mert a szűrleményben még viszonylag nagy mennyiségű, gyakran akár 1-2 dl tejhelyettesítő ital is maradhat.
A szűrlemény – a készülékek eltérő űrtartalma és a beletett anyagok ugyancsak eltérő mennyisége folytán általában kb. 80 – 150 gramm mennyiségű. Egyebek mellett elsősorban kókuszt tartalmaz, mivel az szinte minden tejhelyettesítő italban megtalálható. Emellett megmaradnak a mandula és egyéb magvak, a rizs, vagy más gabonák finomra őrölt szemcséi is, amelyek sok értékes rostot, zsiradékot, íz anyagot tartalmaznak, ezért ezt a későbbiekben érdemes felhasználni. Ezt a masszát többféle módon is hasznosíthatjuk.
A szűrleményben sok, a szervezet számára hasznos íz és rostanyag marad vissza, ezért azt érdemes további felhasználásra félretenni. Mivel a rostot a szervezetnek nem kell lebontania, viszont fontos ballasztanyagot képez, elősegíti a tökéletes emésztést, illetve a jótékony baktériumok szapo- rodását a belekben. Fogyasztását követően később éhezünk meg, ezáltal közvetve támogatja a fogyókúrát is.
Részlet Halászi Ildikó Teljes élet tej nélkül című könyvéből
Recept nyomtatása Vegán csokis-kókuszos desszert A növényi tejpótlók főzése során keletező szűrlemény felhasználásához született ez a recept. Sütés nélküli, egyszerűen elkészíthető, könnyű desszert. Előkészítés 30
Isteni desszert, amit tökéletes alternatívája a szűrlemény felhasználásának. Fő alkotója a pisztácia.
A torta eredetét tekinve azért ezt a nevet viseli, mert Szicília az egyetlen olyan olasz régió, amely a pisztácia termesztésével foglalkozik.
Ropogós, csokoládés keksz, amit mandula ital szűrleményéből készítettünk. Egyéni ízlás szerint tovább alakítható.
Egyszerű kevert sütemény, ami ínycsiklandó és illatos. A répa és a fahéj különleges aromával gazdagítja.
Tökéletes befejezése egy finom ebédnek, vagy pompás nassolnivaló a délutáni teához, kávéhoz.
Tavaszi epres crumble, vagyis morzsa süti, tele édes gyümölccsel, a teteje pedig ropogós tészta. Gyorsan elkészíthető, kiadós és nagyon ízletes.
Szűrlemény felhasználásának nagyszerű módja, ha egy ízletes desszert készül belőle.
Szűrleményből készült kenőkrém ami akár kenyérre kenve, vagy mártogatósként fogyasztva is igen ízletes. A sörélesztőpehely és a krémsajt baktérium kultúra összhangja igazi sajtos ízhatást eredményez.
Ízletes desszert ital egy hozzáillő süteménnyel. Tökéletes vendégváró fogás.
Ki ne ismerné a csokival bevont túródesszertet, ezt az édeskés-savanykás finom nassolnivalót.
Ez a hamis “túró rudi” kölesből készült, de ízében nagyon hasonlít az eredetire.
Mennyei krémes, habos sütemény, ami szűrlemény felhasználásával készült.
Ez a sütés nélküli csoki egy tökéletes alternatíva a “tejfőzés” során keletkezett szűrlemény felhasználására. Könnyen elkészíthető finomság, kókusz imádók figyelmébe ajánljuk. 🙂
Kesudió italból és a szűrleményből készült ez az egyszerű, de nagyon finom muffin. Szeretjük azokat a recepteket, ahol minden felhasználásra kerül. Reméljük nektek is ízleni fog.
Könnyen elkészíthető süti, ami hatékony felhasználási módja a “tejfőzésből” visszamaradt szűrleményeknek.
Kettőt egy csapásra. Többször említettük már, hogy a szűrlemény kincset ér. Most egy nagyon ízletes desszert ital készült és a szűrleményéből pedig kókuszos golyócskák.
Isteni mogyorós-fahéjas illatú péksütemény, ami megint egy szuper felhasználási alternatívája a szűrleménynek és növényi tejhelyettesítőnek.
A karácsony elmaradhatatlan kiegészítője a szaloncukor. Ez a finom desszert most mandula és törökmogyoró ital szűrleményéből készült. Ugye, hogy kincs a szűrlemény.