natto erjesztő baktérium kultúra

A natto egy közkedvelt japán étel, amely két hozzávalóból áll: fermentált szójababból és natto erjesztő kultúrából. A natto önmagában kevés embernek ízlik, ugyanakkor szójaszósszal, kimchivel tálalva rendkívül finom, tápláló, egészséges étel. Japánban gyakran tálalják rizzsel, metélőhagymával, mustárral, szezámmaggal és fűszerekkel.

Natto erjesztő kutúra tartalma:maltodextrin, natto por, Lactobacillus plantarum

https://www.vegital.hu/bakterium-kultura-natto-keszitesehez

Natto

“Kicsit furcsa a szaga és az állaga, de nagyon finom”. Általában valahogy így jellemzik a nattot, amely talán a világ egyik legmegosztóbb étele. Van, aki imádja, de akad olyan is, aki inkább elutasítja, hiszen elég érdekes étel, amelyet sokan még csak meg se hajlandóak kóstolni. Magyarországon és talán egész Európában még igen keveset hallani róla, pedig más földrészeken előszeretettel fogyasztják nem csak íze, hanem jótékony hatásai miatt is.

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső