Sütőtökös almaleves
Recept nyomtatása Sütőtökös almaleves Mézeskalács fűszerezésű krémes leves, ami hidegen és melegen is egyaránt finom. Előkészítés 10 perc Program idő/főzés 30 perc Mennyiség liter Hozzávalók
A méz az egyik leghatékonyabb természetes energiaforrás.
Körülbelül 190 tápanyagot tartalmaz: 19 aminosavat, 33 ásványi anyagot, 11 vitamint, enzimeket, szőlőcukrot, gyümölcscukrot, amely molekulaszerkezetének minden átalakítása nélkül beépíthető a szervezetbe.
Tudtad, hogy a méz íze remekül passzol a növényi tejhelyettesítőkhöz?
Azt már régóta tudjuk, hogy a méz és a tea nagyszerű párosítás, de miért ne használhatnánk ezt a szuper alapanyagot növényi tejhelyettesítő italokhoz is? Ha már kóstoltad, akkor biztosan nem csalódtál, ha még nem, érdemes kipróbálnod, hiszen nem csak finom italt kapsz, de még értékes vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz is juttatod a szervezetedet.
https://www.vegital.hu/index.php?route=product/list&keyword=m%C3%A9z%20kg&description=0
Recept nyomtatása Sütőtökös almaleves Mézeskalács fűszerezésű krémes leves, ami hidegen és melegen is egyaránt finom. Előkészítés 10 perc Program idő/főzés 30 perc Mennyiség liter Hozzávalók
Recept nyomtatása Szilvás körte ital Ez a szilvás körtés ital egy ízletes és természetes gyümölcsital. A friss, érett körte és a lédús szilva kombinációja tökéletes
erdei Recept nyomtatása Erdei gyümölcsös turmix Frissítő turmix, ami pár perc alatt elkészíthető. Előkészítés 10 perc Program idő/főzés 10 perc Mennyiség l Hozzávalók 500 ml
A mangó alapú házi gyümölcslé frissítő és ízletes, amelyet könnyen elkészíthetünk otthon. A mangó gazdag C-vitaminban és antioxidánsokban, így ez az ital nemcsak finom, hanem egészséges is.
Az otthon savanyított káposztánál nincs is finomabb. Igazi vitaminbomba, ami akár önmagában fogyasztva, de főételek mellé is tökéletes választás.
Őszi hangulatot idéző finom leves, ami melegen előételnek fogyasztva, de hidegen kortyolgatva is megállja a helyét.
A Moon milk egy olyan tej alapú desszert ital, amit különböző gyógyhatású, testet-lelket melengető gyógynövénnyel tesznek még izgalmasabbá.
Ez a változat egy természetes nyugató, pihentető alvást támogató ital, amelyhez levendulát és finom fűszereket adtunk.
Ropogós, csokoládés keksz, amit mandula ital szűrleményéből készítettünk. Egyéni ízlás szerint tovább alakítható.
Ki gondolná, hogy a rózsát nem csak nézni és szagolni kellemes, hanem elfogyasztva igazi gasztronómiai csoda.
Egy finom, sűrű, krémes forró csokit gazdagítottunk rózsaszirommal,
A paradicsom édesen és sósan is finom. Sokrétűen felhasználható a konyhában, ezért is szeretjük annyira. Tele van értékes vitaminokkal. Lilahagymával fermentáltuk, ezzel tovább fokozva probiotikus hatását. Kellemesen savanyú, friss ízű zöldségsaláta lett az eredmény.
Ez a sütés nélküli csoki egy tökéletes alternatíva a “tejfőzés” során keletkezett szűrlemény felhasználására. Könnyen elkészíthető finomság, kókusz imádók figyelmébe ajánljuk. 🙂
A füge hallatán szinte mindenkinek az édeskés íz jut eszébe, ugyanis valóban az egyik legédesebb gyümölcsről van szó. Mivel friss formájában csak rövid ideig elérhető, ezért leginkább aszalt formában találkozunk vele. Úgy gondoltuk, elvonatkoztatunk az édességtől és újra értékeljük ezt a megosztó alapanyagot.
Elképzelésünk beigazolódott miszerint fügéből nagyon izgalmas ízvilágú savanyúság készíthető.
A Moon milk egy olyan meleg tej alapú desszert ital, amit különböző gyógyhatású, testet-lelket melengető gyógynövénnyel tesznek még izgalmasabbá.
Ezúttal rózsát és céklát használtunk hozzá.
Gyorsan elkészíthető krémes gyümölcsleves, ami hidegen és melegen egyaránt finom.
Levendula, az illatos gyógynövény.
A lila, sajátos aromával rendelkező virágot sokan szeretik nyugtató, szorongásgátló hatása miatt.
A cukrászatban is előszeretettel használják linzerekhez, krémekhez, különböző kekszekhez.
Mi most egy finom mandula italt varázsoltunk belőle.
Tél végére teljesen kiürülnek a vitaminraktáraink, de ha rendszeresen fogyasztunk smoothie-kat, turmixokat, akkor segíthetünk a szervezetünknek feltöltődni.
Lássunk is egy tavaszváró, fiatalító turmix receptet!
Finom, könnyű “ivójoghurt” a mák imádóknak. Most meggyel dúsítottuk, de elkészíthető szilvával, almával, vagy más kedvelt gyümölccsel is.
Különleges ízharmóniájú “joghurt”. Aki szereti a pisztáciát az ennek is biztosan a szerelmese lesz.
Finom, kanalazható, krémes joghurt, amibe utólag is tettünk meggydarabokat. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető finomság.
Kaukázusi kefirt gyakran fogyasztok, így hasonló állagot szerettem volna elérni. Alapanyagként a napraforgómagra esett a választásom és nem bántam meg, biztosan újra készítem majd. Reggelire tökéletes pár muffinnal vagy sós süteménnyel kiegészítve
Gyümölcsből készült savanyúság, ami az összetevőknek köszönhetően nagyon izgalmas ízhatású.
Vegyes zöldségekből készült, kiváló savanyúság lesz belőle, ami önállóan, vagy köretként is fogyasztható.
Egy gyors, igazi télies leves, ami hidegen és melegen is megállja a helyét. Főétel elé, de önmagában, akár desszertként fogyasztva is tökéletes fogás.
Egészséges, ropogós házi müzli. Az összetevők saját ízlésre alakíthatóak, igazi energiabomba egy kis szeletben.
Ízletes, krémesen lágy, sűrű állagú növényi “joghurt”
Növényi “sajt” helyettesítő, mely jól olvasztható, de rántani is tökéletes.
Egy finom joghurt alap, ami önmagában is nagyon ízletes, de tovább is dolgozható finom növényi “sajthelyettesítővé”.
Sült hús mellé fantasztikus! Édes is, csípős is, fergeteges íz kavalkád egyetlen kis üvegben! A frissen főzöttet választottuk, mivel télen is lehet körtét és almát kapni.
Ehhez a recepthez a darálásmentes programot kell használni ( Silver-Chunky Soup, Rainbow-Chunky Soup, Glass főzőfejjel)
2 kis üveg lett belőle.
A krémes házilag készített fagyi, bár nyáron esik a legjobban, de megfelelő rátéttel akár téli finomságot is varázsolhatunk belőle.
Alapja egy “kókuszjoghurt”, amit egyéni ízlés szerint tovább turbózhatunk gyümölcsökkel, lekvárokkal, öntetekkel.
Mi most meggylekvárt használtunk….
Fermentálás során a retek kicsit megpuhul, színe halvány rózsaszínű lesz.
Főétel mellé savanyúságként is isteni, de egy reggeli mellett is megállja a helyét.
Emésztőrendszerünkre is jó hatással lehet.
Egy finom krémes “tejfölhelyettesítő”. Hasonlóképpen használható mint a nem növényi eredetű tejföl. Gazdagítható friss fűszerekkel, ízesítőkkel.
Alapja mindig egy sűrű növényi krém.
Recept nyomtatása Kimchi A kimchi Korea nemzeti étele, jellemzően kínai kelből, retekből, sárgarépából, gyömbérből, chilipaprikából készítik sok hagyma, fokhagyma és fűszerek felhasználásával. Ez az étel