Mandula ital 3.
Recept nyomtatása Mandula ital Az egyik legkedveltebb növényi tejpótlót készítettük el mandulából házi verzióban. Gyönyörű fehér színe van és nagyon krémes. Előkészítés 5 perc Program
Az egyik legkelendőbb olajos mag nálunk a mandula.
A mandula őshazája a Közel-Kelet. A kívül csonthéjas termés belül tápanyagokban értékes magot takar. Fehérje- (27-28 %) és zsiradéktartalma (50-52 %) magas. Szénhidrátot csak rostok formájában tartalmaz. Kiemelkedő B2-vitamin-, kalcium-, mangán-, magnézium-, foszfor-, cink- és vasforrás, nagy mennyiségben megtalálható benne az E-vitamin is. Mandulából nem csak tejhelyettesítő italokat, de lisztet is elő lehet állítani, így a lisztérzékenyek, gabonákat nem fogyasztók, paleo étrenden élők étrendjébe remekül beleilleszthető, sütemények készítéséhez is felhasználható.
Remek tejpótló alapanyag. Kétféle változatban kapható, héjas és blansírozott mandula. A blansírozott, a barna héjától megfosztott mandula. Ez adja a legfehérebb „tejet”. Ha héjas mandulából készítünk tejhelyettesítőt, az is finom, csak nem lesz szép fehér a színe, hanem kicsit barnás, viszont magasabb a rosttartalma.
Recept nyomtatása Mandula ital Az egyik legkedveltebb növényi tejpótlót készítettük el mandulából házi verzióban. Gyönyörű fehér színe van és nagyon krémes. Előkészítés 5 perc Program
Próbáljátok ki ezt a frissítő citromfagyit. Biztosan nem fogtok csalódni.
Ez a sütemény a csokoládéimádók egyik kedvence lesz. Isteni kiegészítője egy pohár növényi italnak.
Egy frissítő gyümölcsös desszert, ami akár reggelinek, de egy könnyed vacsorának is fogyasztható. Eper helyett használhatunk más gyümölcsöket is.
Kiadós, frissítő tavaszi leves, amit a fokhagyma aromájú medvehagymával tettünk izgalmassá.
Mennyei krémes, habos sütemény, ami szűrlemény felhasználásával készült.
A chia puding egy nagyszerű finomság, ami még egészséges is. Tökéletes napindító reggeli, de akár könnyű desszertként is funkcionálhat. Elkészítése igen egyszerű.
A karácsony elmaradhatatlan kiegészítője a szaloncukor. Ez a finom desszert most mandula és törökmogyoró ital szűrleményéből készült. Ugye, hogy kincs a szűrlemény.
Kellemes ízvilágú mag ital, érdemes kipróbálni. Recept nyomtatása Tejhelyettesítő vegyes magokból Előkészítés 5 perc Program idő/főzés 30 perc Mennyiség liter Hozzávalók 50 g földimandula 1
Egy finom joghurt alap, ami önmagában is nagyon ízletes, de tovább is dolgozható finom növényi “sajthelyettesítővé”.
Enyhén mandula ízű tejszínhelyettesítő. Tökéletes választás desszertekhez, fagylaltokhoz, joghurt alapnak.