Fermentált köles
A köles egy fantasztikus, sokoldalúan felhasználható alapanyag. Túróra emlékeztető, savanyú tölteléket készítettünk belőle. Ez az alap tovább gazdagítható sós vagy édes irányban.
Kevert kultúra, mely mezofil aroma és textúra képző baktériumokból épül fel.
Felhasználási terület: krémsajt, lágysajt, tejföl
Összetevők:
Lactococcus cremoris
Lactococcus lactis
Leuconostoc cremoris
Lactis biovar diacetylacti
A köles egy fantasztikus, sokoldalúan felhasználható alapanyag. Túróra emlékeztető, savanyú tölteléket készítettünk belőle. Ez az alap tovább gazdagítható sós vagy édes irányban.
A körözött eredetileg túróból kevert, tápláló harapnivaló, amit önmagában, kenyérre kenve, zöldségekbe töltve fogyasztunk. Erjesztett kölesből próbáltunk egy hasonló ízvilágú krémet készíteni.
Szűrleményből készült kenőkrém ami akár kenyérre kenve, vagy mártogatósként fogyasztva is igen ízletes. A sörélesztőpehely és a krémsajt baktérium kultúra összhangja igazi sajtos ízhatást eredményez.
A megunhatatlan gyerekkori kedvenc a finom vaníliás krémtúró. Egy otthon is elkészíthető változatot hoztunk, ami után biztosan nem akarsz majd boltit venni.
Könnyű, krémes, igazán vaníliás.
Sajtos ízhatású sós keksz, mely igazi nassolnivaló. Ropogós finomság, ami akár gasztro ajándéknak is tökéletes
Egy finom krémes “tejfölhelyettesítő”. Hasonlóképpen használható mint a nem növényi eredetű tejföl. Gazdagítható friss fűszerekkel, ízesítőkkel.
Alapja mindig egy sűrű növényi krém.