Felverhető “tejszín”/”tejszínhab”
Ez a “tejszín” alap azért különleges, mert “habtejszínné” alakítható. A hab hosszabb idejű állás esetén sem esik össze, nagyon jó állagú.
A növényi alapú tejhelyettesítő italok általában kevés fehérjét tartalmaznak, így annak pótlására kiváló lehet napi 2 x 10 g (2 x 1 púpozott evőkanál) kollagén peptid. Mivel íztelennek mondható, ezért a növényi tejhelyettesítőkbe bátran belekeverhetjük a napi adagunkat, a fermentálásra váró, és egyéb célra használatos tejszín helyettesítőknek pedig kötelező eleme a kollagén, nem csak szervezetünk számára hasznos, de remekül sűríti is a „tejszínt”. Ezeken túl is bármilyen folyadékba belekeverhető, akár forró levesbe, krémlevesekbe, teába, turmixokba is. Adhatunk hozzá müzlit, gyümölcsöket, egyéb ízesítőket, egészséges és finom ételt, italt kapunk végeredményül.
https://www.vegital.hu/index.php?route=product/list&keyword=kollag%C3%A9n%20peptid&description=0
Ez a “tejszín” alap azért különleges, mert “habtejszínné” alakítható. A hab hosszabb idejű állás esetén sem esik össze, nagyon jó állagú.
A kesudióból készült tejszínhelyettesítő krémes, selymes ízű, állaga az igazi tejszínre emlékeztet. Sűrítőként is tökéletesen funkcionál. kiváló főzelékekhez, desszertekhez és “joghurt” alapnak is.
Enyhén mandula ízű tejszínhelyettesítő. Tökéletes választás desszertekhez, fagylaltokhoz, joghurt alapnak.
A tejszín helyettesítésére kiváló tejmentes diéta esetén. Enyhén kókusz ízvilágú, ajánljuk desszertekhez, ázsiai ételekhez, fagylaltokhoz, levesekhez.
A “zabtejszín” alapja a bio zab , amely az egyik legmagasabb fehérjetartalmú gabona. Az elkészült tejszínhelyettesítő sűrű, natúr ízű, kiválóan alkalmas, levesek, szószok ízesítésére, valamint növényi “joghurt” alapnak.
Az árpa egy fantasztikus gabona. Személyes véleményünk, hogy a sűrű, krémes árpából készült tejszínhelyettesítő íze kicsit a cappuccinora emlékeztet.
A kölesből nagyon finom tejszínhelyettesítő készíthető. Enyhén hozza köles ízvilágát, tökéletesen használható levesekhez, mártásokhoz. Arra kell figyelni, hogy mikor elkészül még folyékony, de hűlés közben sűrűsödik.
A tejszínhelyettesítő hasonló módon készül, mint a tejhelyettesítő ital. A lényegesebb eltérés a magasabb szárazanyag és/vagy kevesebb folyadék, magasabb zsírtartalom.
A rizsből készült tejszínhelyettesítő natúr ízvilágú, sűrű. Ugyanúgy használható, mint bármelyik főző tejszín, valamint további fermentálással isteni “joghurt” készíthető belőle.
A szelíd gesztenye a hideg idők egyik legkedveltebb csemegéje. Sütve is finom, de forró italként elkortyolgatva igazán különleges. Ha az elkészült italt megbolondítjuk egy kis rummal, esetleg aromával íze a gesztenyepüréhez hasonlít.
A földi mogyoróról nagyon sokan nem tudják, hogy a hüvelyesek családjába tartozik, és nem olajos magnak számít, bár olaj tartalma meglehetősen magas. Jellegzetes ízű, finom tejhelyettesítő alapanyag, érdemes egy próbát tenni vele, nagyon bele lehet szeretni, különösen, ha kicsit megpirítjuk felhasználás előtt.
Aki a mákos beiglit szereti, ezért az italért is rajongani fog. Édes, sűrű ital, ami ünnepi hangulatot teremt egy borongósabb hétköznapon is. Szűrleményéből isteni muffin, töltelék, torta alap készülhet.
Ez az ízletes desszert ital igazi ünnepi hangulatot idéz otthonunkba. Illatával és ízével mindenkit elvarázsol, igazi testet-lelket melengető csoda.
Jellegzetes dió ízű ital, ami nagyon jól kiegészít egy kávét, shaket, de desszert italként és tovább dolgozható.
Szűrleményéből finom sütemény, vagy dió liszt készíthető.
A mákból kiváló tejhelyettesítő ital készíthető, ami igazi kalcium bomba. Önmagában is mennyei, azonban vaníliával, mézzel tovább ízesíthetjük és így egy nagyon finom desszert italt kapunk végeredményül. Egészséges, ízletes, krémes és remekül illik a kávéhoz és a kakaóhoz.
Aki a mogyorós csokit szereti, ennek az italnak is nagy rajongója lesz. Ez a tejhelyettesítő igazán különleges, érdemes több variációt kipróbálni belőle. Az eredmény egy natúr ízvilágú, nagyon finom, testes, kellemesen mogyoró ízű ital, amiből még bármi lehet. Natúr változata különösen harmonizál a fekete kávéval.
A kesudióból készült ital egy finom, sűrű krémes állagú tejhelyettesítő. Aki szereti a kesudió ízét, biztosan ezért is rajongani fog. Kávéhoz is szuper választás.
Hihetetlen, de mandula ital készítéséről, már a középkorból is vannak feljegyzések. Mivel az állati eredetű tejek igen gyorsan romlottak akkoriban, így mandulából készítettek tovább eltartható italt. Talán az igazi tejhez leginkább hasonlító ízvilággal rendelkezik.
Gépeinkkel igen egyszerűen lehet készíteni tökéletes “mandulatejet” a következő recept alapján.
Enyhén rizses ízvilágú, de mégis semleges kókusztej.
Tökéletes tejhelyettesítő, a benne lévő rizs miatt kicsit testesebb, sűrűbb állagú.
Ez a kókusztej azért különleges, mert kollagén peptidet tartalmaz.
Az emésztést már alig igénylő kollagén peptid segítheti a bőr fiatalos rugalmasságának megőrzését és az ízületek megfelelő működését, hajlékonyságát.
A hozzá adott kókusz fehérje pedig kiválóan növeli a tejhelyettesítő ital egyébként alacsony fehérje tartalmát, ezért érdemes hozzáadni 1-2 evőkanállal.
Recept nyomtatása Natúr zab ital A zab ital alapja a bio zab, amely az egyik legnagyobb fehérje tartalmú gabonaféle. Ezen kívül igen gazdag telítetlen zsírsavakban
A köles egy gluténmentes álgabona, melyet nem csak köretként, hanem tejhelyettesítő ital formájában is fogyaszthatunk. A kész ital enyhén sárga színű és a köles felfújt ízvilágát hozza. Önmagában is finom tejhelyettesítő, de tökéletes desszertekhez is.