kókuszreszelék

Miért használunk a tejpótlók készítéséhez kókuszreszeléket?

A kókusz, a tejhelyettesítő italkészítés alfája és omegája és igen nagy szerepe van a tökéletes állag elérésében.

Tápláló, magas zsír és ásványi anyag tartalmú húsa a legközismertebb nyersanyag, amit nem csak kókusztejhez, de a többi tejhelyettesítő ital készítésekor is használunk. Ha otthon készítjük ezeket az italokat, mindenképpen érdemes tenni hozzájuk kókuszreszeléket, de főleg a gabona alapú italoknál fontos. Az italok krémesebbek, fehérebbek, finomabbak lesznek általa, de jelentősen növeli azok beltartalmi értékét is.

Az olcsó, zsírtalanított, kiszárított kókuszreszelékből soha nem lesz olyan finom tejhelyettesítő, ezért kell minél zsírosabbat használni. Ha valaki allergiás rá, vagy nagyon nem szereti az ízét, akkor ki lehet hagyni az olajos magoknál, ilyenkor viszont az adott olajos magból kell dupla adagot használni. Nem ugyanaz az íze, beltartalma, de finom, iható ital lesz így is. Lehetséges alternatíva kókusz helyett a földi mandula, vagy más néven tigrismogyoró, chufa, zulu mogyoró, viszont elszínezi az italt tejeskávé színűre és az ízhatás is jelentősen megváltozik, így csak a kókuszra allergiásoknak javasolt ez a verzió.

A kókusz rosttartalma magas, (61%/100 gr) glikémiás indexe alacsony, (20 GI) így nem okoz komolyabb vércukor ingadozást. A GL (glikémiás terhelés) értéke még ennél is kellemesebb képet mutat, ennek értéke mindössze 1,8, ami rendkívül kedvező a vércukor szint és az inzulin elválasztás szempontjából. A fogyni vágyók esetében az sem elhanyagolható szempont, hogy egy nagy pohár kókusztej elfogyasztását követően később éhezünk meg, és nem sóvárgunk annyira az édességek után, ez pedig jelentősen megkönnyíti a súlycsökkentő étrend betartását.

A Vegital kókuszreszelék hatalmas népszerűségnek örvend, hiszen isteni, krémes kókusztejet és „tejszínt” lehet készíteni belőle.  A tejhelyettesítőket gazdag, telt ízűvé és selymes állagúvá változtatja.

Te is szeretnél fantasztikus tejpótlókat főzni? Próbáld ki kókuszreszelékünket!

https://www.vegital.hu/kokuszreszelek

Rózsás forró csoki

Ki gondolná, hogy a rózsát nem csak nézni és szagolni kellemes, hanem elfogyasztva igazi gasztronómiai csoda.
Egy finom, sűrű, krémes forró csokit gazdagítottunk rózsaszirommal,

Tovább olvasom »

Köles rudi

Ki ne ismerné a csokival bevont túródesszertet, ezt az édeskés-savanykás finom nassolnivalót.
Ez a hamis “túró rudi” kölesből készült, de ízében nagyon hasonlít az eredetire.

Tovább olvasom »

“Tejszínes” citromszósz (sós)

Téli receptversenyünkre érkezett ez a finom mártás, amit akár tartár-helyettesítőként is használhatunk. A recept készítője afrikai harcsával kínálta, de egyéb hús-és halételekhez, rántott gombához, zöldségekhez is kiválóan illik.

Tovább olvasom »

Kölesfánk-hamis túrófánk

Glutén-és tejmentes desszert gombócok, amik kívül ropogósak, belül pedig puhák. Az alapja főtt kölesből készül, amibe kis citromlevet csepegtettünk, így a túróhoz hasonló ízvilágot értünk el.
Ebből az adagból 25 db 5 cm átmérőjű kis fánkgolyó készíthető.

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső