kardamom

Eredetileg Malabárból (Dél-India) származik, de ma már sok helyen termesztik. Különleges, aromás, kellemesen fűszeres illatú, aromájú mag, mely a gyömbérfélék családjába tartozik.

A zöld kardamom főként az édességek, desszertek és sütemények különleges fűszere, de kávét és kevert italokat is ízesítenek vele.
Felhasználhatjuk: rizs, gyümölcssaláta, curry, kenyér, sütemények, török kávé, csokoládé, salátaöntetek, desszert italok, tejhelyettesítők, levesek ízesítésére

https://www.vegital.hu/kardamom-zold-orolt-fuszerszoroban-50-g

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső