földimandula

A földi mandula, chuvas vagy tigrismogyoró számos előnye miatt jogosan került a superfood-ok sorába.
Antiallergén tulajdonsága miatt a dióra és a mandulafélékre allergiásak is bátran fogyaszthatják.
A földimandula gumó hasonló íz karakterű, mint a mandula, de lényegesen édesebb. Maga a gumó is közvetlenül fogyasztható, kiváló nassolni való, ami nem hizlal, és nem emeli a vércukorszintet.
A földi mandulából finom növényi tejhelyettesítő ital is készíthető. Ezt az italt a spanyolok már régóta fogyasztják, horchata de chufa néven igen ismert az országukban. Természetesen édes, selymes, frissítő nedű, amely kávéhoz is remekül passzol.

https://www.vegital.hu/index.php?route=product/list&keyword=f%C3%B6ldimandula

Whiskey-s kávélikőr

“Sosem próbáltam még alkoholos italt a gépbe tenni, de azt hiszem ez az egyik legjobb dolog, ami egy jó fajta, minőségi füstös whiskey-vel történhet.” -Kaska-Héczey Petra receptje

Tovább olvasom »

Mézeskalács ital

Az év legszebb ünnepének közeledtével sokan szeretnénk feldobni az ünnepi vacsorát valami egészséges, de mégis látványos finomsággal. Mi is lehetne most időszerűbb, mint egy remek mézeskalács ital földimandulával, aminek szürleményéből egy ízletes karácsonyi muffint is süthetünk.

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső