Sütőtökös almaleves
Recept nyomtatása Sütőtökös almaleves Mézeskalács fűszerezésű krémes leves, ami hidegen és melegen is egyaránt finom. Előkészítés 10 perc Program idő/főzés 30 perc Mennyiség liter Hozzávalók
Recept nyomtatása Sütőtökös almaleves Mézeskalács fűszerezésű krémes leves, ami hidegen és melegen is egyaránt finom. Előkészítés 10 perc Program idő/főzés 30 perc Mennyiség liter Hozzávalók
Recept nyomtatása Szilvás körte ital Ez a szilvás körtés ital egy ízletes és természetes gyümölcsital. A friss, érett körte és a lédús szilva kombinációja tökéletes
Recept nyomtatása Szilvás dióleves Őszi hangulatú fűszeres leves, ami igazán jól esik egy hűvös napon. Előkészítés 5 perc Program idő/főzés 30 perc Mennyiség liter Hozzávalók
Recept nyomtatása Sütőtök fűszerkeverék A Pumpkin Spice Latte fűszerkeverék a hidegebb hónapok kedvenc ízvilágát hozza el. Fő összetevői a fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg és egy
Recept nyomtatása Vegán kölesgombóc – hamis túrógombóc A kölest előszeretettel használta a magyar konyha a régmúltban, például kásák készítésére. Manapság azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla,
Ünnepi hangulatot idéző karamellás-kávés likőr amit a Bailey’s ízvilágához lehet hasonlítani. Alkoholmentes és alkoholos változatban is elkészíthető.
A tojáslikőr az ünnepi időszak egyik közkedvelt itala. Ezúttal egy fűszeres, édes, mentes változat készült, amiben a tojás ízvilágát fekete sóval helyettesítettük. Alkoholos és alkoholmentes változatban is elkészíthető.
A birsalma egy vitaminban gazdag, páratlan őszi gyümölcs. Édes-savanyú ízvilágával igazán aromás krémleves főzhető belőle.
Őszi hangulatot idéző finom leves, ami melegen előételnek fogyasztva, de hidegen kortyolgatva is megállja a helyét.
Ropogós, csokoládés keksz, amit mandula ital szűrleményéből készítettünk. Egyéni ízlás szerint tovább alakítható.
Egyszerű kevert sütemény, ami ínycsiklandó és illatos. A répa és a fahéj különleges aromával gazdagítja.
Tökéletes befejezése egy finom ebédnek, vagy pompás nassolnivaló a délutáni teához, kávéhoz.
Ízletes desszert ital egy hozzáillő süteménnyel. Tökéletes vendégváró fogás.
Mennyei krémes, habos sütemény, ami szűrlemény felhasználásával készült.
Míg nyáron inkább behűtve, télen melegen esik jól a gyümölcsleves. A melegebb hónapokban eltett, fagyasztóban, vagy befőttként pihenő gyümölcsökből is lehet fantasztikus ízvilágú ételt készíteni.
Ez a vitamindús leves téli receptversenyünkre érkezett.
Máglyarakásra emlékeztető ízvilágú desszert különlegesség, ami téli receptversenyünk díjazottjai között szerepel.
A mungóbab főként ázsiai területeken közkedvelt alapanyag, ahol desszertként és egytálételként fogyasztják. Könnyen emészthető hüvelyesek közé tartozik, fehérjetartalma kiemelkedő, de gazdag vitaminokban- és ásványi anyagokban is.
A desszert vonalat követve készítettük el ezt a mungóbab italt, ami nagyon krémes és hihetetlenül jól habosítható.
3 tejhelyettesítő ital (mák ital, “citromos-vaníliás kölestej”, kesu kakaó) szűrleményéből készült ez a csodás sütemény.
A szűrlemények szerencsére fagyaszthatóak, így ha nem használjuk fel azonnal, nyugodtan tegyük a mélyhűtőbe.
Ízletes desszert ital, ami a zserbó ízvilágát hozza. Csokis-diós-sárgabarackos, ki tudna neki ellenállni. Mi biztosan nem.
Forrón az igazi, de hidegen is nagyon finom.
Sütés nélküli ízletes torta, ami nemcsak kinézetével, de fantasztikus ízével is elkápráztat minket.
Ez a finomság valójában egy ízesített kókusztej, ami a nevét a kurkuma sárga színéről kapta. Mivel mind a fahéj, mind a kurkuma gyulladásgátló hatással rendelkezik, ez a tejhelyettesítő ital remekül támogatja a gyulladt belek regenerációját, ráadásul ízvilága rendkívül kellemes.
Frissítő szilva ital mentával és fügével. Igazi őszi hangulatot idéző itóka tele vitaminokkal.
A chia puding egy nagyszerű finomság, ami még egészséges is. Tökéletes napindító reggeli, de akár könnyű desszertként is funkcionálhat. Elkészítése igen egyszerű.
Igazi nyári ízvilágú gyümölcsleves. Melegen tökéletes előétel, behűtve pedig frissítő, rostos üdítő.
Gyümölcsből készült savanyúság, ami az összetevőknek köszönhetően nagyon izgalmas ízhatású.
Egy gyors, igazi télies leves, ami hidegen és melegen is megállja a helyét. Főétel elé, de önmagában, akár desszertként fogyasztva is tökéletes fogás.
Egy ízletes desszert ital, ami alkoholos, de mentes változatban is elkészíthető. Nemcsak az ünnepi időszakban ajánljuk 🙂
Isteni mogyorós-fahéjas illatú péksütemény, ami megint egy szuper felhasználási alternatívája a szűrleménynek és növényi tejhelyettesítőnek.
Igen mutatós, de egyszerű desszert, ami ünnepi fogásként, de hétköznapi desszertként is felszolgálható.
Egészséges sütőtök pite zab-kókusztej szűrleményből és leves készítő program segítségével.
Finom, frissítő ananászleves ami télen és nyáron is megállja a helyét.
Finom gyümölcsös mártás, vagy magyarul csatni. Isteni kiegészítője lehet egy ünnepi fogásnak.
Egyszerre édes, sós, savanyú, csípős, hihetetlenül harmonikusan, és isteni mindenféle sültekhez, főtt húsokhoz, vadakhoz, húsgombóchoz, sonkához, currys ételekhez kínáljuk. Ha az üveg tartalma egyszerre nem fogy el, a maradékot lezárt üvegben, felhasználásig a hűtőszekrényben tároljuk.
Aki a mákos beiglit szereti, ezért az italért is rajongani fog. Édes, sűrű ital, ami ünnepi hangulatot teremt egy borongósabb hétköznapon is. Szűrleményéből isteni muffin, töltelék, torta alap készülhet.
Ez az ízletes desszert ital igazi ünnepi hangulatot idéz otthonunkba. Illatával és ízével mindenkit elvarázsol, igazi testet-lelket melengető csoda.
Mexikói ihletésű, élénk sárga színű desszert ital.
Íze szinte nem is emlékeztet a kukoricáéra, inkább egy édes, fahéjas, sűrű állagú finomságot kortyolhatunk.
Meglepően finom, érdemes kipróbálni.
A kakaó, vagy csokis “tej” az egyik leggyakrabban fogyasztott ital tízóraira, vagy uzsonnára.
Ebben a formában pedig abszolút egészséges és emésztőrendszer barát is.
Karácsony hangulatát idéző, finom édes ital.
A zabkása az egyik leggyakrabban előforduló étel a reggeliző asztalon. Amellett, hogy nagyon finom, sok rostot és fehérjét, ellenben kevés zsírt tartalmaz. A kész zabkásához keverhetünk magokat, aszalt gyümölcsöt, levárt, csak a képzeletünk szab határt variációinak.