fahéj

Sütőtökös almaleves

Recept nyomtatása Sütőtökös almaleves Mézeskalács fűszerezésű krémes leves, ami hidegen és melegen is egyaránt finom. Előkészítés 10 perc Program idő/főzés 30 perc Mennyiség liter Hozzávalók

Tovább olvasom »

Szilvás körte ital

Recept nyomtatása Szilvás körte ital Ez a szilvás körtés ital egy ízletes és természetes gyümölcsital. A friss, érett körte és a lédús szilva kombinációja tökéletes

Tovább olvasom »

Szilvás dióleves

Recept nyomtatása Szilvás dióleves Őszi hangulatú fűszeres leves, ami igazán jól esik egy hűvös napon. Előkészítés 5 perc Program idő/főzés 30 perc Mennyiség liter Hozzávalók

Tovább olvasom »

Sütőtök fűszerkeverék

Recept nyomtatása Sütőtök fűszerkeverék A Pumpkin Spice Latte fűszerkeverék a hidegebb hónapok kedvenc ízvilágát hozza el. Fő összetevői a fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg és egy

Tovább olvasom »

Tojáslikőr-mentesen

A tojáslikőr az ünnepi időszak egyik közkedvelt itala. Ezúttal egy fűszeres, édes, mentes változat készült, amiben a tojás ízvilágát fekete sóval helyettesítettük. Alkoholos és alkoholmentes változatban is elkészíthető.

Tovább olvasom »

Répatorta szűrleményből

Egyszerű kevert sütemény, ami ínycsiklandó és illatos. A répa és a fahéj különleges aromával gazdagítja.
Tökéletes befejezése egy finom ebédnek, vagy pompás nassolnivaló a délutáni teához, kávéhoz.

Tovább olvasom »

Téli gyümölcsleves

Míg nyáron inkább behűtve, télen melegen esik jól a gyümölcsleves. A melegebb hónapokban eltett, fagyasztóban, vagy befőttként pihenő gyümölcsökből is lehet fantasztikus ízvilágú ételt készíteni.
Ez a vitamindús leves téli receptversenyünkre érkezett.

Tovább olvasom »

“Mungóbab ital”- desszert ital

A mungóbab főként ázsiai területeken közkedvelt alapanyag, ahol desszertként és egytálételként fogyasztják. Könnyen emészthető hüvelyesek közé tartozik, fehérjetartalma kiemelkedő, de gazdag vitaminokban- és ásványi anyagokban is.
A desszert vonalat követve készítettük el ezt a mungóbab italt, ami nagyon krémes és hihetetlenül jól habosítható.

Tovább olvasom »

Szűrleményből készült piskóta

3 tejhelyettesítő ital (mák ital, “citromos-vaníliás kölestej”, kesu kakaó) szűrleményéből készült ez a csodás sütemény.
A szűrlemények szerencsére fagyaszthatóak, így ha nem használjuk fel azonnal, nyugodtan tegyük a mélyhűtőbe.

Tovább olvasom »

Zserbó ital

Ízletes desszert ital, ami a zserbó ízvilágát hozza. Csokis-diós-sárgabarackos, ki tudna neki ellenállni. Mi biztosan nem.
Forrón az igazi, de hidegen is nagyon finom.

Tovább olvasom »

“Arany ital”

Ez a finomság valójában egy ízesített kókusztej, ami a nevét a kurkuma sárga színéről kapta. Mivel mind a fahéj, mind a kurkuma gyulladásgátló hatással rendelkezik, ez a tejhelyettesítő ital remekül támogatja a gyulladt belek regenerációját, ráadásul ízvilága rendkívül kellemes.

Tovább olvasom »

Almás chia puding

A chia puding egy nagyszerű finomság, ami még egészséges is. Tökéletes napindító reggeli, de akár könnyű desszertként is funkcionálhat. Elkészítése igen egyszerű.

Tovább olvasom »

Narancsos almás chutney

Finom gyümölcsös mártás, vagy magyarul csatni. Isteni kiegészítője lehet egy ünnepi fogásnak.
Egyszerre édes, sós, savanyú, csípős, hihetetlenül harmonikusan, és isteni mindenféle sültekhez, főtt húsokhoz, vadakhoz, húsgombóchoz, sonkához, currys ételekhez kínáljuk. Ha az üveg tartalma egyszerre nem fogy el, a maradékot lezárt üvegben, felhasználásig a hűtőszekrényben tároljuk.

Tovább olvasom »

Mákos beigli desszert ital

Aki a mákos beiglit szereti, ezért az italért is rajongani fog. Édes, sűrű ital, ami ünnepi hangulatot teremt egy borongósabb hétköznapon is. Szűrleményéből isteni muffin, töltelék, torta alap készülhet.

Tovább olvasom »

Fahéjas csokis ital zabból

A kakaó, vagy csokis “tej” az egyik leggyakrabban fogyasztott ital tízóraira, vagy uzsonnára.
Ebben a formában pedig abszolút egészséges és emésztőrendszer barát is.
Karácsony hangulatát idéző, finom édes ital.

Tovább olvasom »

Krémkása zabból

A zabkása az egyik leggyakrabban előforduló étel a reggeliző asztalon. Amellett, hogy nagyon finom, sok rostot és fehérjét, ellenben kevés zsírt tartalmaz. A kész zabkásához keverhetünk magokat, aszalt gyümölcsöt, levárt, csak a képzeletünk szab határt variációinak.

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső