Körte – alma ivólé
Recept nyomtatása Körte – alma ivólé Ez a frissítő körte- és alma alapú ivólé tökéletes választás a nap bármely szakaszában. A zamatos körte lágy édessége
Az eritrit vagy eritritol egy természetes cukoralkohol, mely gyümölcsökben (pl. körte, dinnye, szőlő) is előfordul. Kinézetre és ízre nagyon hasonlít a cukorra, de a cukorra jellemző mellékhatások nélkül.
Teljesen kalóriamentes (0 kcal/100 g), így a legideálisabb édesítőszer diétázóknak és fogyni vágyóknak.
Nincs hatással a vércukorszintre, glikémiás indexe alacsonyabb a többi cukoralkoholénál, még a xiliténél is. Egyes országokban 0 glikémiás indexűnek írják le. Nincs hatással az inzulintermelésre. Így cukorbetegek nyugodt lelkiismerettel fogyaszthatják.
A cukorral ellentétben nem okoz fogszuvasodást. Édesítőereje 60-80%-a a közönséges cukorénak. Íze hűs és édes. Nincs utóíze.
Recept nyomtatása Körte – alma ivólé Ez a frissítő körte- és alma alapú ivólé tökéletes választás a nap bármely szakaszában. A zamatos körte lágy édessége
Recept nyomtatása Pisztácia tejszín Krémes, vegán tejszínpótló, ami tökéletes helyettesítője a főzőtejszínnek. Nagyon finom növényi “joghurt” erjeszthető belőle amelynek receptjét szintén megtaláljátok az oldalon. Előkészítés
Recept nyomtatása Szójaital Finom, krémes tejpótló egy kis vaníliával. A kész italon látszik, hogy milyen habos, és még tovább habosítható akár kávéhoz, vagy kakaóhoz. Előkészítés
Recept nyomtatása Citromos vaníliás köles ital Finom desszert ital, ami hidegen, de melegen is egyaránt ízletes. Remek kiegészítője lehet a reggelinek, de édes péksütemények tésztájába
Recept nyomtatása Pisztácia “joghurt” Finom, krémes joghurtpótló, aminek az alapját a pisztácia adja. Diós ízjegyeivel igazán kellemes aroma jellemzi. Kiváló kiegészítője granolának, müzlinek, gabonapehelynek. Előkészítés
Egy ízletes és igen tápláló desszert italt főztünk, ami az epertől és a céklától szép rózsaszínű.
A végeredmény egy frissítő, krémes és gyümölcsös ital, amely ideális választás lehet napindítónak reggelire, vagy egy könnyű délutáni étkezéshez.
A mangó alapú házi gyümölcslé frissítő és ízletes, amelyet könnyen elkészíthetünk otthon. A mangó gazdag C-vitaminban és antioxidánsokban, így ez az ital nemcsak finom, hanem egészséges is.
A quinoából főzhető gríz remek alternatívája a hagyományos tejbegríznek.
A quinoa kiváló fehérje- és rostforrás, és gluténmentes is, így ideális választás lehet azok számára, akik érzékenyek a gluténre. Az ízletes, enyhén diós jegyek és a quinoa jellegzetesen rágós állaga együtt egy különlegesen finom desszertet eredményeznek.
A mogyorós kakaó különleges, megnyugtató ital, amely ideális választás lehet hideg téli napokon, vagy egyszerűen csak a relaxálós pillanatokhoz. A kakaópor gazdag, krémes ízt kölcsönöz az italnak, míg a mogyoró egyedülálló élményt nyújt.
Citrusos ízvilágú, könnyed, nyári dzsem, ami tökéletesen illik egy édes péksüteményhez, vagy kalácshoz.
Finom desszert ital, ami akár hidegen, de melegen is egyaránt ízletes. Remek kiegészítője lehet a reggelinek, de édes péksütemények tésztájába is remekül illik.
Könnyen elkészíthető sütemény, ami tökéletes a szűrlemény felhasználására és nagyon finom.
Finom, jól habosítható, krémes tejpótló, ami a kávéhoz is nagyon jól illik.
Az egyik legfinomabb gyümölcslé őszibarackkal, banánnal és almával.
Melegen levesként, hidegen frissítő üdítőként tudjátok fogyasztani.
Ha szereted a pisztáciát, akkor ezt a fagyit imádni fogod. A receptben leírjuk a pisztáciából készült tejpótló készítését is.
Próbáljátok ki ezt a frissítő citromfagyit. Biztosan nem fogtok csalódni.
Finom, hűsítő málnakrémleves, ami akár desszertként is megállja a helyét egy meleg nyári napon.
Különleges ízvilágú, finom tavaszi lekvár. Tökéletes kiegészítője egy ropogós péksüteménynek.
A korhelylevest, vagyis savanyú káposztalevest sokat ismerik, tipikus újévi fogás. Ennek a levesnek az ízvilágát varázsoltuk egy aromás lencsesalátába.
Ünnepi hangulatot idéző karamellás-kávés likőr amit a Bailey’s ízvilágához lehet hasonlítani. Alkoholmentes és alkoholos változatban is elkészíthető.
Az év legszebb ünnepének közeledtével sokan szeretnénk feldobni az ünnepi vacsorát valami egészséges, de mégis látványos finomsággal. Mi is lehetne most időszerűbb, mint egy remek mézeskalács ital földimandulával, aminek szürleményéből egy ízletes karácsonyi muffint is süthetünk.
A birsalma egy vitaminban gazdag, páratlan őszi gyümölcs. Édes-savanyú ízvilágával igazán aromás krémleves főzhető belőle.
Mennyei sütőtök adja az alapját ennek az ízletes levesnek, amit aszalt szilvával tettünk még izgalmasabbá. Fogyasztható előételként, de akár desszertként is megállja a helyét.
A paradicsomleves betűtésztával minden gyerek kedvence. Egyszerű, de nagyszerű krémleves.
Mennyei desszert ital, ami a zabnak köszönhetően igazán krémes. A vanília és a mazsola ünnepi hangulatot kölcsönöz neki. Hidegen és melegen egyaránt ízletes.
Készíts gyermekednek, családodnak tartósítószermentes, vitamindús, finom gyümölcslevet.
Ezúttal az epret hívtuk segítségül, amit banánnal, almával és sárgarépával tettünk még izgalmasabbá.
Az eper a tavasz első gyümölcsei között szerepel. Ha szeretnénk a hideg időkre is megőrizni finom ízét, érdemes pár üveg lekvárt, dzsemet főzni belőle.
A Vegital növényi italkészítőiben pillanatok alatt varázsolhatunk finom gyümölcsdzsemeket a kamra polcaira.
Különleges desszert ital, melynek főszereplője a pisztácia, a dió és a füge.
Isteni desszert, amit tökéletes alternatívája a szűrlemény felhasználásának. Fő alkotója a pisztácia.
A torta eredetét tekinve azért ezt a nevet viseli, mert Szicília az egyetlen olyan olasz régió, amely a pisztácia termesztésével foglalkozik.
Könnyen elkészíthető finom desszert, ami reggelire, vagy könnyű uzsonnának is fogyasztható.
Ezt a finom sárgarépás italt szinte minden gyerkőc imádja. Vitamindús, finom innivaló, ami az év bármelyik szakaszában elkészíthető.
Ha szereted a kását, de esetleg már ráuntál a zabból készült változatra, szeretettel ajánljuk figyelmedebe ezt a krémes, rizsből készült variációt.
A kása egy sokak által kedvelt reggeli, ami egyszerre finom és tartalmas. Ez a kölesből készült változat tökéletes elindítója lehet a napunknak. Krémes, ízletes és rostokban gazdag.
Kiadós, frissítő tavaszi leves, amit a fokhagyma aromájú medvehagymával tettünk izgalmassá.
Akinek volt már szerencséje Kínában járni, az tudja, hogy mekkora kultúrája van az italbároknak. Mangó juice bárok, szója/kókusztej italozók, bubble milk üzletek sokasága várja a hatalmas tömegeket nap, mint nap. Ahogy haladunk végig az utcákon szinte mindenki egy poharat szorongat, amelyből néha-néha felszürcsöl egy kis színes, vagy érdekes, bogyós italt.
A buborék tea, vagy más néven „gyöngytea”, az 1980-as években indult hódító útjára Ázsiában és azóta is töretlen a sikere. Sorra alakulnak a csak és kizárólag bubble tea/bubble milk italra specializálódott bárok, amelyekben te magad határozhatod meg az ital édességét, hőfokát és ízvilágát is.
Hazánkban is egyre népszerűbb ez a laktató finomság, de ha megkóstolod, biztosan te is rajongója leszel.
Nincs is finomabb egy habos forró kakaónál, vagy kávénál. Ez a kesudióból és szójából készült ital biztosan nem okoz csalódást, ha szép habot szeretnénk. Csak egy tejhabosítóra van szükségünk.
Egy finom habos latte, capuccino, vagy kávé bearanyozza a reggeleket. Ez a mandula ital biztosan nem okoz csalódást. Tejhabosítóval csodálatos hab varázsolható belőle.
Az igazi forró csoki sűrű, krémes, kakaós, szívet-lelket melengető finomság. Megpróbáltunk egy tej-és cukor-és gluténmentes változatot megalkotni. Nekünk nagyon ízlett az eredmény.
Ki ne ismerné a csokival bevont túródesszertet, ezt az édeskés-savanykás finom nassolnivalót.
Ez a hamis “túró rudi” kölesből készült, de ízében nagyon hasonlít az eredetire.
Mennyei krémes, habos sütemény, ami szűrlemény felhasználásával készült.
Míg nyáron inkább behűtve, télen melegen esik jól a gyümölcsleves. A melegebb hónapokban eltett, fagyasztóban, vagy befőttként pihenő gyümölcsökből is lehet fantasztikus ízvilágú ételt készíteni.
Ez a vitamindús leves téli receptversenyünkre érkezett.
Téli receptversenyünkre érkezett ez a szuper alkotás, ami egy sütés nélküli desszert különlegesség.
A farsangi jelmez elkészítésében nem tudunk segíteni, de bemutatunk nektek egy fánk lisztkeveréket, amiből igen egyszerű paleo fánkot sütni. Az íze igazi farsangi hangulatra emlékeztet.
3 tejhelyettesítő ital (mák ital, “citromos-vaníliás kölestej”, kesu kakaó) szűrleményéből készült ez a csodás sütemény.
A szűrlemények szerencsére fagyaszthatóak, így ha nem használjuk fel azonnal, nyugodtan tegyük a mélyhűtőbe.
Egy szuper szűrlemény eltüntető recept, ami mind ízében, mind pedig küllemében magával ragadó.
Ízletes desszert ital, ami a zserbó ízvilágát hozza. Csokis-diós-sárgabarackos, ki tudna neki ellenállni. Mi biztosan nem.
Forrón az igazi, de hidegen is nagyon finom.
A pekándió egy ízletes és rendkívül tápláló mag, az olajos magvak összes jótékony tulajdonságait egyesíti magában. Különleges tejhelyettesítőt készítettünk belőle.
Ez a sütés nélküli csoki egy tökéletes alternatíva a “tejfőzés” során keletkezett szűrlemény felhasználására. Könnyen elkészíthető finomság, kókusz imádók figyelmébe ajánljuk. 🙂
Ez a finomság valójában egy ízesített kókusztej, ami a nevét a kurkuma sárga színéről kapta. Mivel mind a fahéj, mind a kurkuma gyulladásgátló hatással rendelkezik, ez a tejhelyettesítő ital remekül támogatja a gyulladt belek regenerációját, ráadásul ízvilága rendkívül kellemes.
Sütés nélküli, könnyű “joghurtos” desszert, ami “mandulatejből” készült.
Egy finom krém, ami bármilyen süteményben, vagy tortában megállja a helyét.
Egyik legnépszerűbb lekvár, aminek elkészítése sosem volt ilyen egyszerű. Zamatos, üvegbe zárt finomság, amit a lekvárok királynőjének is nevezhetünk.
A chia puding egy nagyszerű finomság, ami még egészséges is. Tökéletes napindító reggeli, de akár könnyű desszertként is funkcionálhat. Elkészítése igen egyszerű.
Kesudió italból és a szűrleményből készült ez az egyszerű, de nagyon finom muffin. Szeretjük azokat a recepteket, ahol minden felhasználásra kerül. Reméljük nektek is ízleni fog.
Könnyen elkészíthető süti, ami hatékony felhasználási módja a “tejfőzésből” visszamaradt szűrleményeknek.
Villámgyors pohárkrém, ami ízletes és igen tápláló. Egy tökéletes napindító reggeli.
A panna cotta klasszikus olasz desszert különlegesség, amit most ízletes karamellizált pattogatott kukoricával tálaltunk.
Egészséges quinoa saláta ebédre vagy vacsorára. Köretként is fogyasztható, de önmagában is megállja a helyét.
Krémes “zabtej” egy kis levendulával. Önmagában isteni tejpótló, kávéval jól harmonizáló, nagyon finom jeges kávé készíthető belőle.
A feketeribizli egy igazi C-vitamin bomba. Jótékony élettani hatásai mellett ízével is elvarázsol bennünket. A nyár hangulatát idéző levendula még bámulatosabbá teszi az összahtást.