A zab egy fehérjében gazdag gabonaféle. Könnyen emészthető, gyors energiát ad és hosszú ideig teltségérzetet biztosít.
Tökéletes alapanyag a tejhelyettesítők sűrítésére, kásák készítésére.
Megfőzve fogyaszthatjuk köretként vagy kásaként, zöldségekkel, gyümölcsökkel, édesen vagy sósan. Töltött, rakott ételek készítéséhez is felhasználhatjuk.
A “zabtejszín” alapja a bio zab , amely az egyik legmagasabb fehérjetartalmú gabona. Az elkészült tejszínhelyettesítő sűrű, natúr ízű, kiválóan alkalmas, levesek, szószok ízesítésére, valamint növényi “joghurt” alapnak.
A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.