Vegán cheddar
Tejmentes, vegán sajtpótlót készítettünk, ami a cheddar sajt jegyeit hordozza.
Egyszerűen elkészíthető, szeletelhető. A megadott mennyiségekkel 2 db 10 cm átmérőjű sajtkorong készíthető.
Az agar-agar maláj eredetű szó, jelentése kocsonya, tengeri vörösmoszatokból nyert, növényi eredetű zselésítő anyag (növényi zselatin a vegetáriánus táplálkozásban).
A japán édességek elengedhetetlen alapanyaga – a zselés állagot biztosítja. Készíthetünk vele lekvárokat, zseléket, krémeket, tortát, kocsonyát, ízesített aszpikot.
Webshopunkban itt találod:
https://www.vegital.hu/agar-agar-por
Tejmentes, vegán sajtpótlót készítettünk, ami a cheddar sajt jegyeit hordozza.
Egyszerűen elkészíthető, szeletelhető. A megadott mennyiségekkel 2 db 10 cm átmérőjű sajtkorong készíthető.
Könnyen elkészíthető sütemény, ami tökéletes a szűrlemény felhasználására és nagyon finom.
Téli receptversenyünkre érkezett ez a szuper alkotás, ami egy sütés nélküli desszert különlegesség.
A növényi “sajt” kérdése folyamatosan foglalkoztat minket. Szerettünk volna egy jól szeletelhető, de mégis krémes, sajt ízű helyettesítővel előrukkolni.
Nem is sejtettük, hogy a sütőtök milyen jó alapot fog szolgáltatni. Érdemes kipróbálni.
Sütés nélküli ízletes torta, ami nemcsak kinézetével, de fantasztikus ízével is elkápráztat minket.
Könnyű piskótás torta, ami édesítővel és mentes Szafi lisztekkel készült, így akár diétába is beilleszthető.
Szemet gyönyörködtető nyári torta, amit ehető virágokkal, friss gyümölcsökkel és magvakkal gazdagítottunk., Egyszerű, finom, csodás.
Villámgyors pohárkrém, ami ízletes és igen tápláló. Egy tökéletes napindító reggeli.
A panna cotta klasszikus olasz desszert különlegesség, amit most ízletes karamellizált pattogatott kukoricával tálaltunk.
Isteni nyári hűsítő desszert, ami egyben kellemes látványt is nyújt egy meleg napon.
Ízletes kefirhelyettesítő, melyet egy különleges gyümölccsel jostával ízesítettünk. Az egres és a ribizli keresztezéséből született ez a magas C vitamin tartalommal rendelkező bogyós gyümölcs.
A sötét színű, zöldes húsú josta nem olyan savanykás, mint a ribizli vagy az egres, az íze inkább édeskés,
Egy finom joghurt alap, ami önmagában is nagyon ízletes, de tovább is dolgozható finom növényi “sajthelyettesítővé”.