Földi mandula ital
A földimandula gumó hasonló íz karakterű, mint a mandula, de lényegesen édesebb.
Maga a gumó is közvetlenül fogyasztható, kiváló nassolni való, ami nem hizlal, és nem emeli a vércukorszintet.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 110 g földi mandula gumó
- 36 g kókuszreszelék
- 30 ml Olajessimo
- 2 cm vaníliarúd ízlés szerint lehet több is
- 1 g himalája só
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
-
A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
Jegyzetek
Te is szeretnél ilyen finom tejpótlót főzni? Kattints IDE!