Diós gesztenyegolyók

A gesztenyegolyók alapja egy dió alapú növényi tejhelyettesítő. A szűrlemény felhasználásával készültek ezek a finom, sütés nélküli, vegán golyócskák.
perc10 minutes
perc35 minutes
Összesen 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 l

Hozzávalók
 

"Diótej"

  • 40 g dió
  • 10 g kókuszreszelék
  • 1 mokkáskanál Szafi ötszörös édesítő
  • 0,5 mokkáskanál (1 csipet)
  • víz a maximum jelzésig

Golyók:

  • 2 db datolya
  • 40 g gesztenye (főtt)
  • 30 g dió ital
  • 2 mk rumaroma
  • dió ital szűrlemény
  • 35 g Szafi free darált ripsz
  • darált dió a hempergetéshez

Így készítsd!
 

  • Először megfőzzük a dió italt a Vegital növényi itakészítőben. Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain".
  • A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  • Közben beáztatunk forró vízbe 2 szem Medjool datolyát. Mikor a program lejárt és a tejet is leszűrtük, a datolyákról leöntjük a vizet. Teszünk hozzá 40 gramm főtt gesztenyét, a dió italból 30 grammot és két kupak rumaromát, majd botmixerrel pürésítjük.
  • Ezt hozzáadjuk a megmaradt szűrleményhez. Összekeverjük, majd 35 gramm Szafi free darált ripszet adunk hozzá, hogy formázható legyen. Ebből a mennyiségből 6 db golyó lett, megforgatjuk darált dió-Szafi 5x-ös édesítő keverékében és hűtőbe tesszük.

További információk

K. H. Petra receptje- Őszi receptverseny
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek