"Kölestejszín"
A kölesből nagyon finom tejszínhelyettesítő készíthető. Enyhén hozza köles ízvilágát, tökéletesen használható levesekhez, mártásokhoz. Arra kell figyelni, hogy mikor elkészül még folyékony, de hűlés közben sűrűsödik.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 105 g köles
- 36 g kókuszreszelék Ha főzéshez, habaráshoz készül a "tejszín" akár el is hagyhatjuk, viszont így az elkészült eredmény kicsit nyákosabb lesz.
- 50 g kókuszzsír
- 1 evőkanál kollagén peptid elhagyható, állati eredetű, vegetáriánusoknak/vegánoknak nem javasoljuk.
- 1 g himalája só
- víz a minimum jelzésig
Így készítsd!
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: "kása", "sűrítők", "cereal"
-
A program lejárta után a kész tejszínt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
Jegyzetek
Te is szeretnél ilyen finom tejszínhelyettesítőt főzni? Kattints IDE!