A kesudióból készült sűrített „tej” gazdag és krémes állagú alternatíva lehet kávéhoz, desszertekhez, süteményekhez és ízével további dimenziót ad az ételeknek és az italoknak.
percElőkészítési idő 2 minutes minutes
percFőzési idő 30 minutes minutes
Összesen 32 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 2 dl
Hozzávalók
- 400 ml kesuital
- 140 g cukor
Így készítsd!
- A tejpótlót egy fazékba öntjük és hozzá adjuk a cukrot is. Alaposan elkeverjük.
- Elkezdjük melegíteni és gyakori kevergetés mellett gyöngyözve főzzük körülbelül 30 percig.
- Ha besűrűsödött, akkor hőálló üvegbe töltjük és hagyjuk kihűlni.
- Hűtőben tárolva még tovább sűrűsödhet és hetekig eláll.
További információk
Ebből a sűrített kesutejből nagyon finom vegán raffaello golyó készíthető: https://tejmentesreceptek.hu/recept/raffaello-golyo/