Fahéjjas rizsdesszert
Tejmentes fahéjas desszert rizsből, amely magában hordozza a meleg, fűszeres fahéj és a lágy tejberizs tökéletes harmóniáját.
Egy olyan finomság, ami ideális választás lehet hideg téli napokon, de akár egy kényeztető édességként is szolgálhat bármikor. Hidegen és melegen is kellemes ízharmóniájú.
(Azokban a készülékekben főzhető, amelyek rendelkeznek Darabos leves/Chunky soup programmal.)
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 20 minutes
Összes idő 25 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
- 20 ml olaj (első hozzávaló, hogy a készülék alján legyen)
- 180 g fehér rizs
- 50 g mazsola
- 40 g nádcukor vagy kókuszvirágcukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 mokkáskaál vanília őrlemény
- 1 g só (csipetnyi)
- víz a minimum jelzésig
Így készítsd!
-
A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítőbe tesszük. Elsőként az olajat, hogy nehogy letapadjon a rizs, utána a többit. (Érdemes a cukrot feloldani egy kis langyos vízben, akkor biztosan nem fog az sem letapadni.)
-
Elindítjuk a Chunky soup (Soup&Stew) programot. A program végeztével átkeverjük a desszertet és hagyjuk még lefedve állni kb. 15 percig, hogy a maradék nedvességet is magába szívja a rizs.
-
Utólag ízesíthető fahéjjal, kakaóval, vaníliával, porcukorral, ki mivel szereti.