Fahéjas rizsdesszert

Fahéjjas rizsdesszert

Tejmentes fahéjas desszert rizsből, amely magában hordozza a meleg, fűszeres fahéj és a lágy tejberizs tökéletes harmóniáját. Egy olyan finomság, ami ideális választás lehet hideg téli napokon, de akár egy kényeztető édességként is szolgálhat bármikor. Hidegen és melegen is kellemes ízharmóniájú. (Azokban a készülékekben főzhető, amelyek rendelkeznek Darabos leves/Chunky soup programmal.)
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 20 minutes
Összes idő 25 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

  • 20 ml olaj (első hozzávaló, hogy a készülék alján legyen)
  • 180 g fehér rizs
  • 50 g mazsola
  • 40 g nádcukor vagy kókuszvirágcukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 mokkáskaál vanília őrlemény
  • 1 g (csipetnyi)
  • víz a minimum jelzésig

Így készítsd!

  1. A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítőbe tesszük. Elsőként az olajat, hogy nehogy letapadjon a rizs, utána a többit. (Érdemes a cukrot feloldani egy kis langyos vízben, akkor biztosan nem fog az sem letapadni.)
  2. Elindítjuk a Chunky soup (Soup&Stew) programot. A program végeztével átkeverjük a desszertet és hagyjuk még lefedve állni kb. 15 percig, hogy a maradék nedvességet is magába szívja a rizs.
  3. Utólag ízesíthető fahéjjal, kakaóval, vaníliával, porcukorral, ki mivel szereti.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek