Tejmentes fahéjas desszert rizsből, amely magában hordozza a meleg, fűszeres fahéj és a lágy tejberizs tökéletes harmóniáját.
Egy olyan finomság, ami ideális választás lehet hideg téli napokon, de akár egy kényeztető édességként is szolgálhat bármikor. Hidegen és melegen is kellemes ízharmóniájú. 
(Azokban a készülékekben főzhető, amelyek rendelkeznek Darabos leves/Chunky soup programmal.)
percElőkészítési idő 5 minutes minutes
percFőzési idő 20 minutes minutes
Összesen 25 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom:    1.3 l
Hozzávalók
- 20 ml olaj (első hozzávaló, hogy a készülék alján legyen)
 - 180 g fehér rizs
 - 50 g mazsola
 - 40 g nádcukor vagy kókuszvirágcukor
 - 1 mokkáskanál fahéj
 - 1 mokkáskaál vanília őrlemény
 - 1 g só (csipetnyi)
 - víz a minimum jelzésig
 
Így készítsd!
- A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítőbe tesszük. Elsőként az olajat, hogy nehogy letapadjon a rizs, utána a többit. (Érdemes a cukrot feloldani egy kis langyos vízben, akkor biztosan nem fog az sem letapadni.)
 - Elindítjuk a Chunky soup (Soup&Stew) programot. A program végeztével átkeverjük a desszertet és hagyjuk még lefedve állni kb. 15 percig, hogy a maradék nedvességet is magába szívja a rizs.
 - Utólag ízesíthető fahéjjal, kakaóval, vaníliával, porcukorral, ki mivel szereti.
 
								
															
								
								
