A rizs felfújt világát idézi ez a finom desszert ital, mely enyhén édes. Tökéletes kiegészítője lehet egy péksüteménynek, reggelinek, de egyéb desszert készítésénél is felhasználható.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 30 minutes minutes
Összesen 40 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 liter
Hozzávalók
- 50 g basmati rizs
- 36 g kókuszreszelék
- 30 ml Olajessimo
- 40 g eritrit
- 1 kiskanál glicin
- 1 g himalája só
- 1 egész bio citrom héja
- 1 egész vanília rúd kis darabokra vágva
- víz maximum jelzésig
Így készítsd!
- Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
- Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk"
- A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. Az italt hőálló üvegbe töltjük.
- Utólag ízesíthetjük mézzel, fahéjjal, csokival, melyet a nyers juice programmal turmixolhatunk hozzá.
További információk
Csak olyan bio citromot használjunk, melynek héja kezeletlen. A vanília rudat 1-2 cm-es darabokra vágva tegyük a gépbe, mert le fogja darálni. Egyben egy egész rudat soha ne adjunk az italhoz!
Te is szeretnél ilyen finom tejpótlót főzni? Kattints IDE!