Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
- 9 dl növényi "tej" frissen főzve, alma ízesítéssel
- 5 db zsemle házi készítésű, Szafi free
- 3 db datolya
- 30 g Szafi free vaníliás zabpuding
- 2 db alma
- 1 kiakanál fahéj
- 1-2 evőkanál kókuszvirágcukor
- Szafi free kajszibarack-szőlő lekvár
- 2 marék darált dió
- 1-2 evőkanál Szafi free kakaópor
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A reggelihez lefőzött almás “tejből” szűrés nélkül 6 decilitert forrón ráöntöttem 5 darab feldarabolt zsemlére (nálam Szafi free* zsemlék voltak) és 3 darab feldarabolt Szafi free medjol datolyára, majd összekevertem.
- 3 deci "tejet" szintén forrón szűrés nélkül turmixgépbe öntöttem és tettem hozzá 30 gramm Szafi free vaníliás zabpudingot (nem tettem hozzá plusz édesítést, elég édes volt az almás tej). Főzni nem kellett, szinte azonnal besűrűsödött, hisz nagyon forró volt a "tej".
- A zsemlés keverékhez kevertem a pudingosat, majd ennek a felét olajsprayvel kifújt tepsibe halmoztam.
- Reszeltem rá 2 db almát, szórtam rá egy kevés fahéjat és kókuszvirág cukrot, megkentem Szafi free kajszibarack-szőlő lekvárral, majd két 2 marék darált dióval hintettem meg és annyi Szafi free zsírszegényt kakaóport szórtam a tetejére, ami ellepte.
- Erre halmoztam a maradék zsemlés-pudingos keveréket. 170 fokon 30 percig sütöttem alsó-felső programon.
Megjegyzés
K.-H. Petra receptje, téli receptverseny második helyezett
Kíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!
*Szafi zsemle receptét itt találod:
https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2020/11/szafi-free-hajdinamentes-rostcsokkentett-zsemle.html