Mennyiség |
db muffin formához
|
Hozzávalók
"Sajt"torta alap
- 20 g cukormentes keksz házi készítésű
- 15 g kókuszreszelék-mandula vegyesen
- 5 g eritrit
- 15 g napraforgómagvaj házi készítésű
- 1-2 evőkanál kókuszos "zabtej" recept lejjebb található
"Sajt"torta krém
- 90 g tofu Toffini natúr bio tofu
- 50 g vaníliás "joghurt" recept lejjebb található
- poreritrit ízlés szerint
- 0,5 db bio citrom leve
- pár csepp vanília aroma
- 0,5 dl kókuszos "zabtej"
- 1 kávéskanál agar-agar
Vaníliás vegán "joghurt" -"tejszín" alap -1,3 literes géphez
- 30 g kesudió
- 55 g köles
- 1 evőkanál zabpehely
- csipetnyi só
- eritrit ízlés szerint
- 1 kupak vanília aroma
- 5 g vaníliás pudingpor
- víz
Vaníliás vegán "joghurt"- a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
- 1 liter "tejszín"
- 1 kávéskanál agar-agar
- 1 evőkanál barnacukor
- 0,33 db joghurt baktérium kultúra 1/3 kapszula
Hozzávalók
"Sajt"torta alap
"Sajt"torta krém
Vaníliás vegán "joghurt" -"tejszín" alap -1,3 literes géphez
Vaníliás vegán "joghurt"- a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
|
Elkészítés
"Sajt"torta alap elkészítése
- Aprítógépben összedaráltam lisztszerűvé a kekszet, magvakat, az eritritet, majd hozzádtam a napraforgómag vajat, és azt is beledolgoztam. Annyi tejet adtam hozzá, hogy formázható massza legyen.
- 4 db szilikonos muffin formába vágtam 4 hosszú csík sütőpapírt, hogy majd ki lehessen emelni a kész süteményt. Hűtőbe tettem.
"Sajt"torta krém elkészítése
- A tofut, a joghurtot, az eritritet, a citrom levet és a vaníliát krémesítettem aprítóban. A tejet felforraltam az agar agarral, 2 percig forraltam, majd hozzákevertem a tofus krémhez, és gyorsan a alapra egyengettem, majd visszatettem dermedni.
- Kb. 3 óra múlva a sütőpapírral szépen kiemeltem a formából. A tetejére házi csipkebogyólekvár, azaz hecsedli került. Csokoládé forgácsokkal és csipkebogyóval tálaltam.
Kókuszos "zabtej"
- Az alapanyagokat a Vegital növényi italkészítőbe tettem, majd megfőztem. A kész italt kétszer szűrtem.
Vaníliás vegán "joghurt" -"tejszín" alap
- A "tejszínt" megfőztem a Vegital növényi italkészítőben, majd leszűrtem. Kb. 1 decit kivettem belőle, és egy kk agar agar-ral felfőztem, majd hozzáöntöttem a többihez.
Megjegyzés
N. Gréta receptje-téli receptverseny első helyezett.
Te is szeretnél ilyen finom desszertet készíteni? Kattints IDE!