Gyümölcsös chia puding
Ez a desszert különlegesség nemcsak az ízlelőbimbóinknak, hanem szemünknek is kedves páratlan színeivel. Isteni napindító reggeli, de a nap zárásaként is megállja a helyét.
Elkészítési idő 15 minutes
Összes idő 18 minutes
Mennyiség/űrtartalom 2 fő
Alapanyagok
- 0,5 l vaníliás növényi ital
- 100 g chia mag
- 2 db banán
- 100 g áfonya
- 100 g málna vagy erdei gyümölcs mix
Így készítsd!
-
A langyos növényi italban elkeverjük a chia magot. A legjobb, ha egy éjszakára, de legalább 4 órára hűtőbe tesszük, hogy a chia mag jól megszívja magát. Többször keverjük át, így egyenletesebben duzzadnak a magok.
-
A hűtőből kivéve ismét átforgatjuk a kész chia pudingot, majd 3 részre osztjuk. Egy részt meghagyunk natúran. A másik kétharmad egyikébe beleturmixoljuk a málnát, a 3. részbe pedig az áfonyát. (Pár szem gyümölcsöt tegyünk félre a díszítéshez.)
-
A banánt felszeleteljük. A 3 különböző réteget a gyümölcsökkel felváltva egymásra rétegezzük. Alulra akár tehetünk szűrleményt is, ami visszamaradt a "tejfőzésből".
-
Tetejét díszíthetjük mentalevéllel, fagyott gyümölcsökkel, ehető virágokkal, magvakkal, kókusz-vagy csokireszelékkel. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.