Előkészítés | 15 perc |
Pihentetés | 3 óra |
Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
- 0,5 l vaníliás növényi ital
- 100 g chia mag
- 2 db banán
- 100 g áfonya
- 100 g málna vagy erdei gyümölcs mix
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A langyos növényi italban elkeverjük a chia magot. A legjobb, ha egy éjszakára, de legalább 4 órára hűtőbe tesszük, hogy a chia mag jól megszívja magát. Többször keverjük át, így egyenletesebben duzzadnak a magok.
- A hűtőből kivéve ismét átforgatjuk a kész chia pudingot, majd 3 részre osztjuk. Egy részt meghagyunk natúran. A másik kétharmad egyikébe beleturmixoljuk a málnát, a 3. részbe pedig az áfonyát. (Pár szem gyümölcsöt tegyünk félre a díszítéshez.)
- A banánt felszeleteljük. A 3 különböző réteget a gyümölcsökkel felváltva egymásra rétegezzük. Alulra akár tehetünk szűrleményt is, ami visszamaradt a "tejfőzésből".
- Tetejét díszíthetjük mentalevéllel, fagyott gyümölcsökkel, ehető virágokkal, magvakkal, kókusz-vagy csokireszelékkel. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.