Diós gesztenyegolyók
A gesztenyegolyók alapja egy dió alapú növényi tejhelyettesítő. A szűrlemény felhasználásával készültek ezek a finom, sütés nélküli, vegán golyócskák.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
"Diótej"
- 40 g dió
- 10 g kókuszreszelék
- 1 mokkáskanál Szafi ötszörös édesítő
- 0,5 mokkáskanál só (1 csipet)
- víz a maximum jelzésig
Golyók:
- 2 db datolya
- 40 g gesztenye (főtt)
- 30 g dió ital
- 2 mk rumaroma
- dió ital szűrlemény
- 35 g Szafi free darált ripsz
- darált dió a hempergetéshez
Így készítsd!
-
Először megfőzzük a dió italt a Vegital növényi itakészítőben. Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain".
-
A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
-
Közben beáztatunk forró vízbe 2 szem Medjool datolyát. Mikor a program lejárt és a tejet is leszűrtük, a datolyákról leöntjük a vizet. Teszünk hozzá 40 gramm főtt gesztenyét, a dió italból 30 grammot és két kupak rumaromát, majd botmixerrel pürésítjük.
-
Ezt hozzáadjuk a megmaradt szűrleményhez. Összekeverjük, majd 35 gramm Szafi free darált ripszet adunk hozzá, hogy formázható legyen. Ebből a mennyiségből 6 db golyó lett, megforgatjuk darált dió-Szafi 5x-ös édesítő keverékében és hűtőbe tesszük.
Jegyzetek
K. H. Petra receptje- Őszi receptverseny