Ízletes desszert ital, ami a zserbó ízvilágát hozza. Csokis-diós-sárgabarackos, ki tudna neki ellenállni. Mi biztosan nem.
Forrón az igazi, de hidegen is nagyon finom.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 35 minutes minutes
Összesen 45 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 l
Hozzávalók
- 100 g dió
- 36 g kókuszreszelék
- 2 evőkanál eritrit
- 0,5 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál Olajessimo
- 4 evőkanál sárgabaracklekvár vagy 200 g apróra vágott sárgabarack
- 50 g étcsokoládé (utólag turmixoljuk a kész italhoz)
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
- Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük a lekvár és a csoki kivételével. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
- Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain".
- Először főzünk egy finom dió italt. Ha kész, leszűrjük. A még meleg italhoz turmixoljuk a csokoládét és a lekvárt a Fruit Juice vagy Blend funkcióval. Szerintünk nagyon hasonlít a zserbóra.
- Ízesíthetjük eritrittel, csokival…
- A szűrleményből isteni süti, muffin, desszert készíthető.
További információk
Te is szeretnél ilyen finom tejpótlót főzni? Kattints IDE!