Ez a finomság valójában egy ízesített kókusztej, ami a nevét a kurkuma sárga színéről kapta. Mivel mind a fahéj, mind a kurkuma gyulladásgátló hatással rendelkezik, ez a tejhelyettesítő ital remekül támogatja a gyulladt belek regenerációját, ráadásul ízvilága rendkívül kellemes.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 30 minutes minutes
Összesen 40 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 l
Hozzávalók
- 150 g kókuszreszelék
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 mokkáskanál őrölt feketebors
- 0,5 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál eritrit vagy méz
- 0,5 mokkáskanál himalája só
- 1 evőkanál Olajessimo
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
- Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
- Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk".
- A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. Melegen és hidegen is fogyasztható.
- Tovább ízesíthető mézzel, fahéjjal, vaníliával, gyömbérrel.