Go Back
+ servings
Nyomtatás

Vaníliás "kölestej"

Finom, testes de mégis selymes desszert jellegű ital. Vanília nélkül főzéshez használható tejhelyettesítő. Vaníliával kiegészítve önmagában is nagyon finom és tökéletes alap pudingokhoz, krémekhez, süteményekhez.
Elkészítési idő 30 minutes
Főzési idő 10 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter

Alapanyagok

  • 75 g köles 1 AP
  • 72 g kókuszreszelék 2 AP
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 cm vaníliarúd
  • 0,5 mokkáskanál
  • 1 evőkanál eritrit
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!

  1. Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  2. Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk"
  3. A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. A köles italt hőálló üvegbe töltjük.

Jegyzetek

H. Enikő receptje