Print
Vaníliás kókusztej rizzsel
Enyhén rizses ízvilágú, de mégis semleges kókusztej.
Tökéletes tejhelyettesítő, a benne lévő rizs miatt kicsit testesebb, sűrűbb állagú.
Prep Time 10 minutes minutes
Cook Time 35 minutes minutes
Total Time 45 minutes minutes
Servings 1.3 liter
- 100 g kókuszreszelék
- 20 g rizs
- 15 ml Olajessimo
- 10 g kollagén peptid elhagyható, állati eredetű, vegetáriánusoknak/vegánoknak nem javasoljuk.
- 20 g eritrit
- 1 g himalája só
- 0,5 vanília rúd 1-2 cm-es darabokra vágva
- víz a maximum jelzésig
Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
A szűrleményből készülhet ízletes desszert, sütemény, de akár kókuszliszt is.
A kókusztejre jellemző, hogy állás közben a kókuszzsír elválik a folyadéktól, ezért fogyasztás előtt érdemes összerázni.