Nyomtatás
Vaníliás kókusztej rizzsel
Enyhén rizses ízvilágú, de mégis semleges kókusztej.
Tökéletes tejhelyettesítő, a benne lévő rizs miatt kicsit testesebb, sűrűbb állagú.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
-
100
g
kókuszreszelék
-
20
g
rizs
-
15
ml
Olajessimo
-
10
g
kollagén peptid
elhagyható, állati eredetű, vegetáriánusoknak/vegánoknak nem javasoljuk.
-
20
g
eritrit
-
1
g
himalája só
-
0,5
vanília rúd
1-2 cm-es darabokra vágva
-
víz
a maximum jelzésig
-
Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
-
A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
-
A szűrleményből készülhet ízletes desszert, sütemény, de akár kókuszliszt is.
-
A kókusztejre jellemző, hogy állás közben a kókuszzsír elválik a folyadéktól, ezért fogyasztás előtt érdemes összerázni.