Go Back
+ servings
Nyomtatás

Vaníliás kókusztej rizzsel

Enyhén rizses ízvilágú, de mégis semleges kókusztej. Tökéletes tejhelyettesítő, a benne lévő rizs miatt kicsit testesebb, sűrűbb állagú.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter

Alapanyagok

  • 100 g kókuszreszelék
  • 20 g rizs
  • 15 ml Olajessimo
  • 10 g kollagén peptid elhagyható, állati eredetű, vegetáriánusoknak/vegánoknak nem javasoljuk.
  • 20 g eritrit
  • 1 g himalája só
  • 0,5 vanília rúd 1-2 cm-es darabokra vágva
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!

  1. Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  2. Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
  3. A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  4. A szűrleményből készülhet ízletes desszert, sütemény, de akár kókuszliszt is.
  5. A kókusztejre jellemző, hogy állás közben a kókuszzsír elválik a folyadéktól, ezért fogyasztás előtt érdemes összerázni.

Jegyzetek

Te is szeretnél ilyen finom tejpótlót főzni? Kattints IDE!