Go Back
+ servings
Print

Tárkonyos zöldségleves

Kiadós, laktató, mennyei leves. A zöldségek összhangját egy csipetnyi tárkonnyal tettük még gazdagabb ízűvé. Előételként, de tartalmassága miatt még egytálételként is tökéletes.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 1.3 l

Ingredients

  • 20 g texturált borsófehérje
  • 150 g karfiol kis rózsákra szedve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis vöröshagyma felkockázva
  • 100 g borsó (fagyasztottat használtunk)
  • 1/4 teáskanál tárkony
  • 130 g sárgarépa
  • 1 csipetnyi ízlés szerint
  • 1 csipetnyi őrölt bors ízlés szerint
  • 1 db leveskocka
  • 2 db babérlevél
  • 2 szelet tv paprika
  • 3 dl kesudió ital
  • 1 teáskanál zöldségmix vagy ételízesítő
  • 0,5 db paradicsom kis méretű
  • 1 csipetnyi petrezselyemlevél ízlés szerint
  • 1 db bio citrom leve frissen facsarva
  • víz a maximum jelzésig

Instructions

  • Forraljunk fel 4 dl vizet. 2 dl-t öntsünk a Vegital növényi italkészítő tartályába a fagyasztott borsóval együtt. Amíg olvad, előkészítjük a többi hozzávalót.
  • A borsófehérjét tegyük egy kisebb tálba, és öntsük rá a maradék 2 dl forralt vizet.
  • Ameddig olvad a borsó és a fehérje ázik, meghámozzuk a répát és felaprítjuk 1x1 cm-es kockákra. A karfiolt kis rózsákra szedjük, a hagymát hámozzuk és kockázzuk.
  • Ezután mindent, kivéve a texturált borsófehérjét, a Vegital gépbe dobálunk. (eddigre már a borsó is kiolvad).
  • Chunky/Darabos leves programon megfőzzük, a végén hozzáadjuk a húshelyettesítő borsófehérje kockákat és 5 perc múlva ehetünk is. Frissen facsart citromlével, petrezselyemzölddel kínáljuk.

Notes

A leves elkészítését azokhoz a gépekhez javasoljuk, amelyek rendelkeznek Darabos leves/Chunky soup programmal.
Sz. Éva receptje