Kiadós, laktató, mennyei leves. A zöldségek összhangját egy csipetnyi tárkonnyal tettük még gazdagabb ízűvé. Előételként, de tartalmassága miatt még egytálételként is tökéletes.
Prep Time 10 minutesminutes
Cook Time 20 minutesminutes
Total Time 30 minutesminutes
Servings 1.3l
Ingredients
20gtexturált borsófehérje
150gkarfiolkis rózsákra szedve
2gerezdfokhagyma
1kisvöröshagymafelkockázva
100gborsó(fagyasztottat használtunk)
1/4teáskanáltárkony
130gsárgarépa
1csipetnyisóízlés szerint
1csipetnyiőrölt borsízlés szerint
1dbleveskocka
2dbbabérlevél
2szelettv paprika
3dlkesudió ital
1teáskanálzöldségmixvagy ételízesítő
0,5dbparadicsomkis méretű
1csipetnyipetrezselyemlevélízlés szerint
1dbbio citrom levefrissen facsarva
víza maximum jelzésig
Instructions
Forraljunk fel 4 dl vizet. 2 dl-t öntsünk a Vegital növényi italkészítő tartályába a fagyasztott borsóval együtt. Amíg olvad, előkészítjük a többi hozzávalót.
A borsófehérjét tegyük egy kisebb tálba, és öntsük rá a maradék 2 dl forralt vizet.
Ameddig olvad a borsó és a fehérje ázik, meghámozzuk a répát és felaprítjuk 1x1 cm-es kockákra. A karfiolt kis rózsákra szedjük, a hagymát hámozzuk és kockázzuk.
Ezután mindent, kivéve a texturált borsófehérjét, a Vegital gépbe dobálunk. (eddigre már a borsó is kiolvad).
Chunky/Darabos leves programon megfőzzük, a végén hozzáadjuk a húshelyettesítő borsófehérje kockákat és 5 perc múlva ehetünk is.
Frissen facsart citromlével, petrezselyemzölddel kínáljuk.
Notes
A leves elkészítését azokhoz a gépekhez javasoljuk, amelyek rendelkeznek Darabos leves/Chunky soup programmal.Sz. Éva receptje