Kiadós, laktató, mennyei leves. A zöldségek összhangját egy csipetnyi tárkonnyal tettük még gazdagabb ízűvé. Előételként, de tartalmassága miatt még egytálételként is tökéletes.
Elkészítési idő10minutes
Főzési idő20minutes
Összes idő30minutes
Mennyiség/űrtartalom1.3l
Alapanyagok
20gtexturált borsófehérje
150gkarfiolkis rózsákra szedve
2gerezdfokhagyma
1kisvöröshagymafelkockázva
100gborsó(fagyasztottat használtunk)
1/4teáskanáltárkony
130gsárgarépa
1csipetnyisóízlés szerint
1csipetnyiőrölt borsízlés szerint
1dbleveskocka
2dbbabérlevél
2szelettv paprika
3dlkesudió ital
1teáskanálzöldségmixvagy ételízesítő
0,5dbparadicsomkis méretű
1csipetnyipetrezselyemlevélízlés szerint
1dbbio citrom levefrissen facsarva
víza maximum jelzésig
Így készítsd!
Forraljunk fel 4 dl vizet. 2 dl-t öntsünk a Vegital növényi italkészítő tartályába a fagyasztott borsóval együtt. Amíg olvad, előkészítjük a többi hozzávalót.
A borsófehérjét tegyük egy kisebb tálba, és öntsük rá a maradék 2 dl forralt vizet.
Ameddig olvad a borsó és a fehérje ázik, meghámozzuk a répát és felaprítjuk 1x1 cm-es kockákra. A karfiolt kis rózsákra szedjük, a hagymát hámozzuk és kockázzuk.
Ezután mindent, kivéve a texturált borsófehérjét, a Vegital gépbe dobálunk. (eddigre már a borsó is kiolvad).
Chunky/Darabos leves programon megfőzzük, a végén hozzáadjuk a húshelyettesítő borsófehérje kockákat és 5 perc múlva ehetünk is.
Frissen facsart citromlével, petrezselyemzölddel kínáljuk.
Jegyzetek
A leves elkészítését azokhoz a gépekhez javasoljuk, amelyek rendelkeznek Darabos leves/Chunky soup programmal.