Go Back
+ servings
Print

Spárga krémleves

A spárga igen jótékony hatású zöldség. Tele van rostokkal, vitaminokkal és mivel kalória alig van benne, így fogyókúránál és méregtelenítésnél is felhasználható. Most egy finom spárgakrémleves receptet mutatunk be, amit nagyon egyszerű megfőzni a Vegital növényi italkészítőben.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 1.3 l

Ingredients

  • 300 g zöld spárga
  • 50 g vöröshagyma vagy póréhagyma
  • 30 g basmati rizs
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 teáskanál ételízesítő ízlés szerint
  • 0,5 teáskanál himalája só
  • víz a maximum jelzésig

Instructions

  • A hozzávalókat előkészítjük, felaprítjuk és a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  • Elindítjuk a Smooth Soup/Krémleves programot.
  • Az elkészült levest párolt spárgával, vagy reszelt sajttal, fűszernövényekkel megszórva tálaljuk.
  • Tipp: Spárga vásárlásánál a friss, lédús, roppanós darabokat válasszuk! A spárga fás végeit ne késsel vágjuk le, hanem törjük el és ahol eltörik, odáig friss a zöldség.