Go Back
+ servings
Print

Pisztáciás fagyi

Ha szereted a pisztáciát, akkor ezt a fagyit imádni fogod. A receptben leírjuk a pisztáciából készült tejpótló készítését is.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 38 minutes
Servings 1.3 l

Ingredients

Pisztácia ital hozzávalói

  • 40 g pisztácia
  • 20 g kókuszreszelék
  • 20 g eritrit
  • 0.5 mokkáskanál
  • 1 mokkáskanál vanília őrlemény
  • víz a maximum jelzésig

Pisztácia fagyi hozzávalói (nem szükséges átváltani)

  • 2 db banán (fagyasztva)
  • 3 evőkanál pisztácia ital szűrlemény
  • 3 evőkanál pisztácia ital
  • 0.5 evőkanál datolya szirup
  • 2 csepp mandula aroma (opcionális)

Instructions

  • A tejpótló hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és kiválasztjuk a Soymilk programot.
  • A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  • Ezután visszaöntjük a tartályba és hozzáadjuk a fagyi többi alapanyagát. Elindítjuk a Juice programot.
  • A kész alapot 3 módszerrel dolgozhatjuk tovább. Fagylatkészítő géppel (1-2 óra, készülékfüggő). Mélyhűtőben hűtve. Ebben az esetben dermedésig óránként jól át kell keverni. (kb. 8 óra) Jégkrémkészítő formában fagyasztva. (kb. 8 óra)

Notes

L.-Cs. Dorothy receptje