Go Back
+ servings
Print

Paszternákos karfiol püré

Tökéletes helyettesítője a hagyományos krumplipürének. Igazán feldobja a menüt, egy kis különlegesség az asztalra. Érdemes kipróbálni.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 1.8 liter

Ingredients

  • 300 g karfiol kisebb fej
  • 200 g paszternák 2 db közepes tisztítva
  • ízlés szerint
  • 40-50 g ghee vagy kókuszzsír
  • 100 g totu krém
  • víz a minimum jelzésig
  • 1 teáskanál konjac liszt sűrítéshez, opcionális

Instructions

  • A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, a pasztinákot tisztítás után kisebb darabokra aprítjuk.
  • A Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk, sóval ízesítjük és felöntjük a minimum jelzésig.
  • Először Juice funkcióval összedaráltatjuk, majd elindítjuk a Smooth soup programot.
  • Ha babának is készítjük kiveszünk a püréből és a többit ízesítjük. .
  • Ízesítjük sóval, hozzáadjuk a ToTu krémet és összeforgatjuk . Ha túl híg lenne, adunk hozzá 1 teáskanál konjac lisztet csomómentesre keverjük.
  • Sült csirkecombot készítettünk mellé.

Notes

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Te is szeretnél ilyen finom pürét főzni? Kattints IDE!