Print
Paszternákos karfiol püré
Tökéletes helyettesítője a hagyományos krumplipürének. Igazán feldobja a menüt, egy kis különlegesség az asztalra. Érdemes kipróbálni.
Prep Time 10 minutes minutes
Cook Time 30 minutes minutes
Total Time 40 minutes minutes
Servings 1.8 liter
- 300 g karfiol kisebb fej
- 200 g paszternák 2 db közepes tisztítva
- só ízlés szerint
- 40-50 g ghee vagy kókuszzsír
- 100 g totu krém
- víz a minimum jelzésig
- 1 teáskanál konjac liszt sűrítéshez, opcionális
A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, a pasztinákot tisztítás után kisebb darabokra aprítjuk.
A Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk, sóval ízesítjük és felöntjük a minimum jelzésig.
Először Juice funkcióval összedaráltatjuk, majd elindítjuk a Smooth soup programot.
Ha babának is készítjük kiveszünk a püréből és a többit ízesítjük. .
Ízesítjük sóval, hozzáadjuk a ToTu krémet és összeforgatjuk . Ha túl híg lenne, adunk hozzá 1 teáskanál konjac lisztet csomómentesre keverjük.
Sült csirkecombot készítettünk mellé.
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Te is szeretnél ilyen finom pürét főzni? Kattints IDE!