50gparmezánElhagyható. Hosszú érlelésű kemény sajt. Paleo étrendben megengedő. * ,**
Instructions
Elkeverjük, az agar-agar port -előírás szerint- 0,5 dl hideg vízzel vagy a növényi tejhelyettesítővel.
A maradék vizet vagy a növényi italt felforraljuk és a forró italhoz öntjük az agar -agart, majd csomómentesre keverjük.
Majd 2-3 percig forraljuk.
Fokozatosan hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz és krémes állagúra turmixoljuk .
Kiolajozott formába öntjük és a hűtőbe rakjuk minimum 6 órára
Ha megszilárdult, a formából kivesszük és almacsumázóval tetszőleges lyukakat fúrunk a sajtba.
Notes
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)* A sajt nem paleo, de az érett sajtok okozzák a legkevesebb problémát, ezért egészséges (nem autoimmun beteg) embereknek olykor elfogadható. Szendi Gábor**Laktózmentes sajtot két módon lehet készíteni: laktáz enzim hozzáadásával, vagy természetes úton, amikor az érlelésnek köszönhetően bomlik le a laktóz. Ez történik például az ementáli és a parmezán sajtok esetében. Általánosságban elmondható, hogy minél keményebb egy sajt, annál kevesebb laktózt tartalmaz. Szarvas Veronika, diplomás dietetikusTe is készítenél a sajthoz finom tejmentes joghurthelyettesítő alapot? Kattints IDE!