-
A banánt és a datolyát a vízzel pépesre aprítjuk, és összekeverjük a zabpehellyel.
Bevizezett szilikon formába nyomkodjuk, majd 180°-on 15 percig sütjük.
-
Az alapra csokimázat kentünk. Akár el is hagyható, de így még finomabb az eredmény.
A csokimázhoz kis fazékban felforraljuk a kakaót a növényi tejpótlóval és az édesítővel. Folyamatosan kevergetjük. Ha az édesítő elolvadt benne, kész is van. Várjuk meg, míg hűl egy picit és kenjük az alapra.
-
A kókuszos réteghez a mákot a citromhéjjal, a növényi tejpótlóval és az édesítővel felfőzzük. Ezután hozzáöntjük a kókuszszűrleményhez. Ehhez adjuk még a citrom levét, és az útifűmaghéjat, (+aszalt szilvát) majd jól összekeverjük.
A csokis alapra egyengetjük ezt a réteget is.
-
Végül a gyümölcsös réteg következik. A meggyet a vízzel, a citromlével és az agar-agarral felfőzzük sűrűre, majd a süti tetejére öntjük és szépen eloszlatjuk.
Az elkészült sütit érdemes 1 órára hűvös helyre tenni, hogy az útifű jól felszívja a nedvességet.
-
TIPP1: Ez a süti nyersen is elkészíthető, viszont szerintünk egy kis sütés az alap rétegnek jót tesz.
TIPP2: A csokiréteg kihagyható, de sokkal ízletesebb az egész tőle.
-