Sült hús mellé fantasztikus! Édes is, csípős is, fergeteges íz kavalkád egyetlen kis üvegben! A frissen főzöttet választottuk, mivel télen is lehet körtét és almát kapni.
Ehhez a recepthez a darálásmentes programot kell használni ( Silver-Chunky Soup, Rainbow-Chunky Soup, Glass főzőfejjel)
2 kis üveg lett belőle.
A körtét és az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és centis kockára vágjuk.
A Vegital növényi italkészítő tartályba rakjuk, hozzáadjuk az áfonyát, a mazsolát és a finomra vágott chili paprikát.
Az egész fahéjrúddal, a fehérborecettel, majd rárakjuk a darálásmentes főzőfejet, kiválasztjuk a csúszka segítségével a low (alacsony) hőfokot, és ezen főzzük 25 percig. Ha Rainbow, vagy Silver készülékünk van, akkor A Chunky soup programot válasszuk.
Végül hozzáadjuk a mézet, a balzsam ecetet és a kevés vízben feloldott pektint, majd összekeverjük és kevergetjük, amíg besűrűsödik.
A kész chutney-t tiszta üvegekbe rakjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.
Úgy tartósíthatjuk, mint bármilyen lekvárt, száraz dunsztba tesszük és benne hagyjuk lehűlni.