Go Back
+ servings
Nyomtatás

Kesudió"tejszín" kókusszal

A kesudióból készült tejszínhelyettesítő krémes, selymes ízű, állaga az igazi tejszínre emlékeztet. Sűrítőként is tökéletesen funkcionál. kiváló főzelékekhez, desszertekhez és "joghurt" alapnak is.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter

Alapanyagok

  • 100 g kesudió
  • 36 g kókuszreszelék
  • 50 g kókuszzsír
  • 1 g himalája só
  • 1 evőkanál kollagén peptid elhagyható, állati eredetű, vegetáriánusoknak/vegánoknak nem javasoljuk.
  • víz a minimum jelzésig

Így készítsd!

  1. Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  2. Program: "kása", "sűrítők", "cereal"
  3. A program lejárta után a kész tejszínt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  4. A megmaradt szárazanyag kiválóan alkalmas liszt, sütemény készítésére, de akár sütemény tölteléket is összeállíthatunk belőle. Lehet muffin, tortalap, vagy kevert sütemény is.

Jegyzetek

Te is szeretnél ilyen finom tejszínhelyettesítőt főzni? Kattints IDE!