Go Back
+ servings
Nyomtatás

"Kendermag ital"

A kendermag vitaminokban, tápanyagokban nagyon gazdag élelmiszer, különösen sok értékes zsiradékot, omega-3 és omega-6 zsírsavakat tartalmaz. A belőle készült tejhelyettesítő gazdag ízvilágú és nagyon finom.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter

Alapanyagok

  • 20 g kendermag
  • 52 g kókuszreszelék
  • 1-2 cm vaníliarúd
  • 1 evőkanál eritrit
  • csipetnyi
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!

  1. Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  2. Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
  3. A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.

Jegyzetek

TIPP: édesítésre lehet használni eritritet, xilitet, mézet de beáztatott 3-4 szem datolya , vagy egy marék mazsola is megfelel.