A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk és elindítjuk a száraz gabona programot.(Five grain, Dry bean).
Ha elkészült, nem szűrjük le.
Az elkészült italt visszahűtjük 42 fokra.
1 liter tejhez,hozzáadjuk a mézet, a xantánt, a pektint, botmixerrel krémes állagúra dolgozzuk, hozzáadjuk az oltóanyagot, melyet kevés vízben jól elkeverjük és hozzáöntjük a „tejszínhez”.
A Vegital fermentáló tartályába öntjük,kiválasztjuk a Joghurt készítő programot 12-16 órára állítjuk.
Ha lejárt a program hozzá adjuk a kollagént, amit 1 evőkanálnyi joghurttal jól kikeverünk, majd hozzáöntjük a többi „joghurthoz” . Citromlével ízesítjük.
Csomómentesre keverjük , csatos üvegbe kanalazzuk hűtőben tároljuk fogyasztásig.
Ha hígnak találjuk 1 teáskanál konjac liszttel sűríthetjük.
Ezen a linken található a "sajt" elkészítése:
https://tejmentesreceptek.hu/recept/novenyi-sajthelyettesito-parmezan-izesitessel/