Go Back
+ servings
Nyomtatás

Gyümölcsös kölestorta

Szemet gyönyörködtető nyári torta, amit ehető virágokkal, friss gyümölcsökkel és magvakkal gazdagítottunk., Egyszerű, finom, csodás.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 46 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

Krém

  • 160 g köles
  • 36 g kókuszreszelék
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál négyszeres édesítő
  • 2 evőkanál citromlé (frissen facsart)
  • víz a maximum jelzésig

Utólag adjuk a krémhez

  • 1 evőkanál juharszirup
  • 1,5 evőkanál agar-agar

Száraz hozzávalók

  • 340 g darált keksz
  • 125 g növényi margarin (olvasztva)

Így készítsd!

  1. A darált kekszet (érdemes édesített kekszet használni) és a vajat elkeverjük és egy tortaformába aljába nyomkodjuk.
  2. A Vegital növényi italkészítőbe tesszük a kölest, kókuszreszeléket, 1 evőkanál kókuszolajat, 2 evőkanál citromlevet és az 1 evőkanál cukorhelyettesítőt, majd felöntjük vízzel a maximum jelzésig.
  3. Elindítunk egy soymilk programot. Amikor a program végzett, egy elég sűrű masszát kapunk, amihez hozzáadunk 1.5 evőkanál agar-agart és 1 evőkanál juharszirupot. Elindítotjuk a Juice programot.
  4. Amikor végzett a gép, levesszük a tetejét és a masszába belekavarunk apróra vágott sárgabarackot és jól összedolgozzuk.
  5. A masszát a keszes tortaformába öntjük és gyümölcsökkel, magvakkal ehető virágokkal díszitjük , majd a tetejét meglocsoljuk juharsziruppal. 1-2 órára hűtöbe tesszük, így tökéletesen szeletelhető állagot kapunk.

Jegyzetek

G. B. Beáta receptje-nyári receptverseny helyezett