Go Back
+ servings
Print

Gyümölcsös kölestorta

Szemet gyönyörködtető nyári torta, amit ehető virágokkal, friss gyümölcsökkel és magvakkal gazdagítottunk., Egyszerű, finom, csodás.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 46 minutes
Servings 1.3 l

Ingredients

Krém

  • 160 g köles
  • 36 g kókuszreszelék
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál négyszeres édesítő
  • 2 evőkanál citromlé (frissen facsart)
  • víz a maximum jelzésig

Utólag adjuk a krémhez

  • 1 evőkanál juharszirup
  • 1,5 evőkanál agar-agar

Száraz hozzávalók

  • 340 g darált keksz
  • 125 g növényi margarin (olvasztva)

Instructions

  • A darált kekszet (érdemes édesített kekszet használni) és a vajat elkeverjük és egy tortaformába aljába nyomkodjuk.
  • A Vegital növényi italkészítőbe tesszük a kölest, kókuszreszeléket, 1 evőkanál kókuszolajat, 2 evőkanál citromlevet és az 1 evőkanál cukorhelyettesítőt, majd felöntjük vízzel a maximum jelzésig.
  • Elindítunk egy soymilk programot. Amikor a program végzett, egy elég sűrű masszát kapunk, amihez hozzáadunk 1.5 evőkanál agar-agart és 1 evőkanál juharszirupot. Elindítotjuk a Juice programot.
  • Amikor végzett a gép, levesszük a tetejét és a masszába belekavarunk apróra vágott sárgabarackot és jól összedolgozzuk.
  • A masszát a keszes tortaformába öntjük és gyümölcsökkel, magvakkal ehető virágokkal díszitjük , majd a tetejét meglocsoljuk juharsziruppal. 1-2 órára hűtöbe tesszük, így tökéletesen szeletelhető állagot kapunk.

Notes

G. B. Beáta receptje-nyári receptverseny helyezett